Βούτσης για «ρουσφέτια»: Καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό τα τελευταία χρόνια

βούτσης-για-ρουσφέτια-καμία-πρόσλη-872931

Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσλήψεις και «ρουσφέτια» στη Βουλή προεκλογικά αναφέρθηκε σήμερα (6/6) ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό στη Βουλή, ακριβώς και γιατί ο Κανονισμός εκσυγχρονίστηκε, εναρμονίστηκε και υπήρξε ενιαίος, έτσι ώστε να αποτρέπεται οποιαδήποτε δυνατότητα υπήρχε στο παρελθόν για προσλήψεις στη Βουλή».

Αναλυτικά, η σχετική δήλωση του Νίκου Βούτση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

«Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό στη Βουλή, ακριβώς και γιατί ο Κανονισμός εκσυγχρονίστηκε, εναρμονίστηκε και υπήρξε ενιαίος, έτσι ώστε να αποτρέπεται οποιαδήποτε δυνατότητα υπήρχε στο παρελθόν για προσλήψεις στη Βουλή. Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες θέσεις που υπήρχαν – για 12 εξ αυτών από τις 16 που έχει προχωρήσει η διαδικασία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 1.000 και έχει εκκινήσει η διαδικασία από το ΑΣΕΠ.

Στη Βουλή υπήρξε αυτά τα χρόνια μια σειρά από νέες υπηρεσίες, που κρίθηκε αναγκαίο να λειτουργήσουν, γιατί αυξήθηκε σημαντικά και με ευρύτατη συναίνεση π.χ. η νομική υπηρεσία, το αρχείο… Το κανάλι είναι σε φάση αναμόρφωσης εδώ και καιρό, ενώ η γενικότερη εξωστρέφεια της Βουλής γεννούσε την απαίτηση να υπάρχουν οριακές επιπλέον ενισχύσεις σε επίπεδο προσωπικού.

Να σας πω ευθέως ότι από την πρώτη στιγμή, σε ό,τι αφορά αυτούς που ήταν εδώ ως ορισμένου χρόνου συμβασιούχοι, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία διάκριση και μες στην κρίση καμία παύση αυτής εργασιακής σχέσης, αλλά υπήρξαν και δύο φορές τουλάχιστον εν συνόλω και οριζόντια, χωρίς κανενός είδους διάκριση, ανανέωση των θητειών.

Ιδιαίτερα, όμως, είμαι ικανοποιημένος, γιατί σε όλο αυτό το διάστημα αυτό το προσωπικό δουλεύει μέσα στη Βουλή, κάνει εργασία, δουλεύει αποδοτικά και έχει πολύ σημαντική συμβολή. Γνωρίζουμε καθένας τι δουλειά κάνει και πόσο αποδίδει, γιατί στη Βουλή έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό -από τις λίγες υπηρεσίες ευρύτερου Δημόσιου- όλες οι διαδικασίες αξιολογήσεων και κρίσεων, ώστε τα οργανογράμματα που δεν συμπληρώθηκαν, δηλαδή οι προβλέψεις για το πόσοι θα εργάζονται, -τα περιορισμένα τουλάχιστον- να δουλεύουν αποδοτικά. Απομακρυνθήκαμε, λοιπόν, 100% από αυτό το οποίο βρήκαμε. Ό,τι δεν λειτουργούσε με την απαραίτητη διαφάνεια στο παρελθόν, ένα δηλαδή πελατειακό κράτος με άξιους κατά τ’ άλλα, γιατί συνεργαστήκαμε με όλους τους υπαλλήλους της Βουλής, που προσλαμβάνονταν όμως κατά καιρούς με μόνη την πρόταση και την απόφαση του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής».

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook