Βουλή: Έμμεση απόρριψη του αιτήματος ΣΥΡΙΖΑ για σύγληση της Επιτροπής Θεσμών

Με έμμεσο τρόπο απορρίπτεται το αίτημα το αίτημα που κατέθεσαν σήμερα οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και μέλη της Επιτροπής Θεσμών για άμεση συνεδρίαση της επιτροπής υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των εξελίξεων που έχουν «τρέξει» στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και αυτό γιατί την Δευτέρα 22 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς συζήτηση με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσιπρας και την απόφαση της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής αυτή την εβδομάδα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην Επιτροπή στην επιστολή που κατέθεσαν ζήτησαν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Σύμφωνα με τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά, στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«ΠΡΟΣ
τον κ. Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
«ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Για να διερευνηθούν σε βάθος τα παραπάνω ανησυχητικά και θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι ανωτέρω σε ακρόαση, προκειμένου να χυθεί φως στα κρίσιμα ως άνω για την Δημοκρατία ζητήματα.

Τα μέλη – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Κατρούγκαλος Γιώργος, Βούτσης Νικόλαος, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Λάππας Σπύρος, Πολάκης Παύλος».

ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Αύγουστος είναι εδώ: Διαβάστε πώς θα κυλήσει για κάθε ζώδιο
Επόμενο άρθροΠέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ