Βουλγαρία – Νοσοκομείο: Τρεις ασθενείς με κορονοϊό νεκροί από πυρκαγιά – Νοσηλευόμενος άναψε τσιγάρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου προς Κυριακή. Και οι τρεις νοσηλεύονταν με κορονοϊό σε μονάδα Covid-19.

Η φωτιά στο Σλίβεν (νοτιοανατολικά της Βουλγαρίας) στοίχισε τη ζωή σε «τρεις άνδρες», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Βλαντίμιρ Ντεμίρεφ στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ήταν ηλικίας 66, 70 και 81 ετών και νοσηλεύονταν με κορονοϊό.

Η φωτιά ξέσπασε σε έναν από τους θαλάμους της μονάδας Covid στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου. «Η πιθανότερη αιτία είναι ένα τσιγάρο που άναψε ένας από τους ασθενείς», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

Τα δύο θύματα έχασαν τη ζωή τους επί τόπου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ένας τρίτος ασθενής, που «υπέστη σοβαρά εγκαύματα», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη, νότια), όπου εξέπνευσε σήμερα το πρωί. Έξι ακόμα ασθενείς από γειτονικούς θαλάμους απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Τα βουλγαρικά νοσοκομεία, συχνά κακοσυντηρημένα, έχουν πλημμυρίσει από ασθενείς με κορονοϊό. Η βαλκανική χώρα, με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται αντιμέτωπη με το πλέον φονικό κύμα της πανδημίας εν μέσω πολιτικής αστάθειας.
Οι Βούλγαροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, για τρίτη φορά φέτος, με την ελπίδα ότι από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει εν τέλει ένας σταθερός συνασπισμός. Τα πολιτικά κόμματα υπόσχονται βελτίωση των συνθηκών στη δημόσια υγεία.

Η γειτονική Ρουμανία έζησε επίσης αυτή την εβδομάδα μια παρόμοια τραγωδία: δύο ασθενείς με Covid έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά, στην τέταρτη καταστροφή αυτού του είδους που σημειώνεται μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγή:newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ