Βουλγαράκης: «Τα μισά σπίτια και οι δρόμοι στα Χανιά δημιουργήθηκαν με αμμοχάλικο από Κερίτη και Ταυρωνίτη…»

βουλγαράκης-τα-μισά-σπίτια-και-οι-δρό-836538

Την άποψη ότι για τη σημερινή τραγική κατάσταση και τα προβλήματα των ποταμών Κερίτη και Ταυρωνίτη, ευθύνονται ουσιαστικά όλοι οι κάτοικοι των Χανίων, μεταξύ των οποίος και ο ίδιος, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, μιλώντας  στον SUPER FM και τον Δημήτρη Παππά για τα νέα προβλήματα που παρουσίασαν τα Χανιά, λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, στο νομό.

Αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα της κατάρρευσης της πρόχειρης γέφυρας, που δημιούργησαν ως προσωρινό πέρασμα οι κάτοικοι και το κύμα επιθέσεων, που δέχθηκε στο πρόσωπό του, επειδή ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων τόνισε πως μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης, έπραξε, όπως πάντα, χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό πολιτικό κόστος.

«Δεν με έχει πλήξει το θέμα! Οι άνθρωποι έκαναν ένα λάθος, παρακινήθηκαν από κάποιους, τώρα θα δούνε πως είχα δίκιο και πιστεύω να σοβαρευτούμε και όλοι μαζί να δώσουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις. Άλλωστε ποτέ, εδώ και 55 χρόνια, που είμαι ενεργός πολίτης, δεν με απασχόλησε το πολιτικό κόστος και ήμουν απέναντι στο λαϊκισμό. Άρα δεν βλάφθηκα από αυτό…» υποστήριξε ο κ. Βουλγαράκης, που στη συνέχεια τόνισε ότι η ανευθυνότητα περισσεύει, όμως τώρα «… πρέπει να σοβαρευτούμε! Όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε όλο το Νομό. Γιατί αν αρχίσει ο καθένας και κάνει στο σπιτάκι, στη γειτονιά, στο «χωραφάκι» του, στο τέλος θα σφαχτούμε μεταξύ μας. Θέλει πολύ προσοχή να καταλάβουν πως δεν λέω πράγματα μη τεκμηριωμένα, έχω μελετήσει το Νομό, γιατί εγώ έχω συνολική εικόνα του. Για αυτό προσπαθώ να κρατήσω μια ισορροπία και για αυτό δέχομαι και αποδέχομαι και αυτές τις ανοίκειες επιθέσεις. Όχι βέβαια τις βρωμιές… Αυτές δεν τις αποδέχομαι. Αυτά θα τα πούμε, αφού κλείσει ο δικός μου κύκλος».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το πώς φτάσαμε ως εδώ, στις καταστροφές που προκλήθηκαν με τη θεομηνία στις γέφυρες των δύο ποταμών Κερίτη και Ταυρωνίτη, ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε, πως όλοι οι κάτοικοι των Χανίων, ακόμη και ο ίδιος, έχουν σοβαρές ευθύνες, μολονότι έγινε προσπάθεια επαναφοράς της θεμελίωσης της γέφυρας, βάσει των αρχικών κατασκευαστικών μελετών.

«Η γέφυρα του Κερίτη δεν «έφυγε» τυχαία… Τα μισά Χανιά, οι μισοί δρόμοι και τα μισά σπίτια των Χανίων, έχουν δημιουργηθεί με αμμοχάλικο από εκεί… Δεν το ξέρουνε; Ο Ταυρωνίτης πως έχει διαλύσει το σύστημα ολόκληρο; Άλλη λογική ήταν εκεί; Και στα δύο ποτάμια… δυστυχώς αυτά κάναμε όλοι, και δεν μιλώ προσωπικά, αλλά ως πολίτης των Χανίων. Όλοι ξέρουνε ότι ο ποταμός κατέβαινε ομαλά και πήγαινε. Τώρα πως έγινε υποσκαφή και δημιουργήθηκε ένας… Νιαγάρας, πίσω από τη γέφυρα… Με κάποιο τρόπο έγινε! Πάντως αυτός ο Νιαγάρας, δεν υπήρχε…» δήλωσε με νόημα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, που ως άριστος γνώστης της περιοχής, συμπλήρωσε στη συνέχεια, πως όταν θα έρθει ή ώρα, έχει να πει κι ο ίδιος πολλά.

«Να κρατήσουμε το νομό, για να μην υπάρχουν θύματα»

Μολονότι ο κ. Βουλγαράκης πάντως απέφυγε, για την ώρα τουλάχιστον, να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες και κατηγορίες, άφησε σαφείς «αιχμές» για θεσμικούς παράγοντες, που στο «βωμό» των εκλογών, βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες ζωές, κάτι που χαρακτήρισε ως «ντροπή».

«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές των ανθρώπων για πέντε ψηφαλάκια… Είναι ντροπή να το κάνει αυτό ένας θεσμικός παράγοντας. Αν δεν τους αρέσει ο θεσμικός τους ρόλος να φύγουν, να πάνε σπίτι τους. Πρέπει όμως να κρατήσουμε το νομό, για να μην υπάρχουν θύματα… Τι θέλουνε; Θέλουνε να έχουμε το «Μάτι’, θέλουνε να έχουμε τη «Μάνδρα Αττικής»; Δεν βλέπουνε, ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο Νόμο; Η σοβαρότητα είναι απαραίτητη και πέρα από τις εκλογές…» τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, που κλείνοντας εκτίμησε ότι τα τελευταία προβλήματα που έχουν προκληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, είναι, μέχρι στιγμής, αντιμετωπίσιμα.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Βουλγαράκης: «Τα μισά σπίτια και οι δρόμοι στα Χανιά δημιουργήθηκαν με αμμοχάλικο από Κερίτη και Ταυρωνίτη…»

  1. Να θυμίσω στο βουλγαροαποστολης από την Αγυιά ότι είναι αντιπεριφερειάρχης εννιά χρόνια τώρα.αρα το να κάνει απλές διαπιστώσεις δε λέει κάτι.προκαλει τη νοημοσύνη μας.εχει καταδικασθεί πλήρως στη συνείδηση των χανιωτων για έλλειψη έργου, απραξία και το τελευταίο διάστημα για απρέπεια συμπεριφορά! Ήταν ο yes man του Αρναουτάκη και τίποτα άλλο.

  2. Βουλγαραποστολη φίλε/σύντροφε/συναγωνιστή κάνε μια χάρη σε εμάς και στον εαυτό σου να σταματήσεις τις δηλώσεις.
    Πρώτον μας κούρασες δεύτερον γίνεσαι ρεζιλι τρίτον εκθετεις κοσμο και τον εαυτό σου.

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ,
    ΕΙΠΕ KAI ΕΛΑΛΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ : «Δεν βλέπουνε, ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο Νόμο; Η σοβαρότητα είναι απαραίτητη και πέρα από τις εκλογές…”
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ», ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ…
    ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ:
    -1. ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΣΤΑΛΟ ΜΠΑΖΩΜΕΝΗ ΚΑΙ «ΑΚΙΝΔΥΝΗ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ.
    -2. ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΜΕ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
    -2. ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΠΕΛΕΙ ΣΕ ΠΑΤΕΛΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
    -3. ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΡΓΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΜΠΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
    -4. ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΩΞΟΥΝ ΤΣΙ ΕΛΙΕΣ…
    -5. ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
    -6. ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ (ΩΣ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ) ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ «ΜΕΓΙΣΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ»;;;;;;;;;;
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΝΟ….

  4. Αφού ήξερε το πρόβλημα, τόσα χρόνια τι έκανε;. Ποιες ήταν οι κινήσεις του για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα; Από κροκοδειλια δάκρυα έχουμε χορτάσει

  5. Ντροπή να ζητάει ο κος Αντιπεριφερειάρχης τα ρέστα και να λέει για καζάνια κα βραστά, λες και αυτός προέρχεται από το Κολονάκι και από το Παρίσι, μιλάει Γαλλικά και παίζει πιάνο. Εφόσον το κράτος που εκφράζει ο κ. Βουλγαράκης αδυνατεί και αργεί να φτιάξει το πρόβλημα, καλά κάνουν οι ντόπιοι κάτοικοι και προσπαθούν να φτιάξουν ότι μπορούν, και οργανώνονται να προστατέψουν τα συμφέροντα τους. Όλοι λένε ότι ο νομός πήγε πίσω τα τελευταία 9 χρόνια μαζί του, οπότε ας ζητήσει Συγγνώμη και ας έρθει κάποιος άλλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook