Βουλευτής έλεγε στους πολίτες να οδηγούν νηφάλιοι και εκείνος τράκαρε μεθυσμένος

βουλευτής-έλεγε-στους-πολίτες-να-οδηγ-977329

Ο Μπράιαν Κολμπ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, τράκαρε το αυτοκίνητό του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχοντας πιει μερικά ποτήρια παραπάνω.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο ίδιος, σε άρθρο του σε μια τοπική εφημερίδα, προειδοποιούσε τους συμπολίτες του να μην οδηγούν μεθυσμένοι γιατί «η τραγωδία μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας κακής απόφασης» και «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για όσους πίνουν και πιάνουν το τιμόνι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο 67χρονος Κολμπ δήλωσε ότι μετανιώνει βαθύτατα για όσα συνέβησαν και ότι «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη» για το τροχαίο.

Ο σερίφης της κομητείας Οντάριο είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Κολμπ έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα χαντάκι στην πόλη Βίκτορ, κοντά στο Ρότσεστερ. Απέτυχε κατόπιν στο τεστ νηφαλιότητας δύο φορές, μία επί τόπου και μία στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκε.

Ο επίσης Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κίραν Λάλορ ζήτησε να παραιτηθεί ο Κολμπ από επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή της Νέας Υόρκης και χαρακτήρισε «ντροπή» το ότι δεν το έχει κάνει ακόμη.

Στις 24 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία του Εθνικού Μήνα Πρόληψης της Οδήγησης σε Κατάσταση Μέθης, ο Κολμπ είχε προτρέψει τους Αμερικανούς μέσω της στήλης του, σε μια τοπική εφημερίδα, να χρησιμοποιούν ταξί ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς αν έχουν πιει και να μην επιχειρούν να οδηγήσουν γιατί αυτό «είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τον οδηγό αλλά και για τους επιβάτες του οχήματος, τους περαστικούς και τους άλλους οδηγούς».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook