Voucher θεάτρου για δωρεάν παραστάσεις – Ως 31/5 οι επιταγές θεάματος ΟΑΕΔ

voucher-θεάτρου-για-δωρεάν-παραστάσεις-ως-31-5-1650769

Voucher για δωρεάν είσοδο σε παραστάσεις θεάτρου ή αλλιώς «επιταγές θεάματος» δίνει ο ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) σε δικαιούχους. Μάλιστα, το πρόγραμμα λήγει την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 και οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιλέξουν και να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους έως την καταληκτική αυτή ημερομηνία.

Η επιλογή της παράστασης γίνεται από τους δικαιούχους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων ανά παράσταση.

Οι πάροχοι, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν προσφέρει πάνω από 90 παραστάσεις, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι σε θέσεις πλατείας, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων.

Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιταγές θεάματος και για την ενεργοποίησή τους μπορούν να αναζητηθούν στη δημόσια πρόσκληση και στις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (πατήστε ΕΔΩ).

Ποιοι οι δικαιούχοι για επιταγές θεάματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

  1. Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
  2. Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  3. Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  4. Συνδυασμό των παραπάνω
  5. Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ωφελούμενα μέλη των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α. τα φυσικά, νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα παιδιά και γενικά τα παιδιά των οποίων οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια ηλικίας τριών ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων,

β. οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Τι ισχύει για την «επιταγή θεάματος»

Η «Επιταγή Θεάματος» που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι πολίτες και τα ωφελούμενα μέλη αυτών ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο σκοπός της είναι η ανταλλαγή της αποκλειστικά για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.

Η «Επιταγή Θεάματος» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο μέλος αυτού/-ής, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων μελών στο «Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων».

Η επιταγή θεάματος (voucher) εξασφαλίζει τη δωρεάν παρακολούθηση της παράστασης από τους δικαιούχους.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook