Βορίδης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος»

βορίδης-η-κυβέρνηση-της-νδ-είναι-η-πιο-1113737

«Με συγκεκριμένες πράξεις και σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις, στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα και οι παραγωγοί μας αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος της χώρας».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για ψεύδη και ότι η κριτική του βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

«Στηρίξαμε κάθε κλάδο της οικονομίας που έχει υποστεί ζημιά και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων εκεί που υπάρχει ή δημιουργείται πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε αναλυτικά «στις σημαντικές», όπως τις χαρακτήρισε, «θεσμικές παρεμβάσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ για τη στήριξη του αγροτικού τομέα στο σύνολο του».

«Πάντα υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα όταν ακούω τις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται μετάθεση από την ορθολογική κριτική στο επίπεδο του υποκειμενισμού. Με ψεύδη και ανακρίβειες πάνω σε όλα τα μείζονα περιφερειακά θέματα, στηρίζει τη κριτική του», ανέφερε ο κ.Βορίδης και πρόσθεσε:

«Άκουσα ότι το 94% των αγροτών δεν πήρε τίποτα, όταν 146.000 είναι μόνο οι ελαιοπαραγωγοί που πήραν επιδοτήσεις. Άκουσα ότι δεν έχουν πάρει τίποτα οι παράκτιοι αλιείς όταν 13.500 ενισχύθηκαν από τα de minimis. Είστε σε άλλο κόσμο. Είναι προφανή τα ΝΕΑ ψεύδη σας που καθιστούν αίολη τη κριτική σας. Το ερώτημα είναι αν θα γειωθεί η κριτική σας με τη στοιχειώδη πραγματικότητα».

Έμφαση έδωσε ο κ. Βορίδης στις ενισχύσεις των αγροτών που έχουν πληγεί από τη πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πάνω από 30 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις για τους κτηνοτρόφους και πάνω από 4,7 εκατομμύρια για παραγωγούς σπαραγγιών.

«Η πανδημία μας οδήγησε μέσα στο 2020 σε ένα αυξημένο ρυθμιστικό τοπίο. Κάναμε πράγματα που δεν θα κάναμε. Είστε στη πολιτική του επί δύο», είπε ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Διασφαλίσαμε τη διατροφική επάρκεια, για να μην υπάρξει πρόβλημα παραγωγικό, επειδή κλείσανε τα σύνορα λόγω πανδημίας και δεν είχαμε μετακινήσεις εργατών. Φτιάξαμε ολόκληρο νομοθετικό καθεστώς για τη μετάκλησή τους εξασφαλίζοντας έτσι την καλλιεργητική συνέχεια. Επιδοτήσαμε την εργασία εξασφαλίζοντας και μισθό και επίδομα εργασίας. Διατηρήσαμε τις άδειες εργατών και τις διευρύναμε και στο συνταξιούχο αγρότη».

«Είναι ώρα να εγκαταλειφθεί ο αστικός μύθος ότι η Ελλάδα δεν παράγει» τόνισε ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντας ότι «το 2009 το έλλειμμα στο ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων ήταν της τάξεως των 2,6 δισ. ευρώ, το 2019 έκλεισε με έλλειμμα 600 εκατ. ευρώ και φέτος το Σεπτέμβριο του 2020, είναι 207 εκατ. ευρώ πλεονασματικό το ισοζύγιο για τις εξαγωγές μας».

«Τους πρώτους 10 μήνες οι εξαγωγές της χώρας μας αυξήθηκαν καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ αύξησης φέτος της τάξεως του 14%. Είναι τεράστια η αξία του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία της χώρας, η οποία δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο τομέα του τουρισμού», συμπλήρωσε.

«Οι Έλληνες παραγωγοί, διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διαχρονικά εφαρμόζει την πιο φιλοαγροτική πολιτική και είναι η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Πηγή: ieidiseis.gr

2 thoughts on “Βορίδης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook