Βορίδης: Πιθανό νέο lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα

βορίδης-πιθανό-νέο-lockdown-αν-αυξηθούν-τα-κρ-1166339

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την επαναλειτουργία των καταστημάτων μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο lockdown, εάν χρειαστεί.

Με αφορμή το άνοιγμα λιανεμπορίου και υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων. Για την εφαρμογή του απαγορευτικού που εφαρμόζουν τώρα άλλες χώρες, εξήγησε ότι «πήραμε μέτρα έγκαιρα κι έχουμε μείωση στην (επιδημιολογική) πίεση, αλλού τα πήρανε καθυστερημένα κι έχουν αύξηση».

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού λοκντάουν που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε.
«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.
protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook