Βορίδης: “Δεν θα έχουμε ΜΑΤ έξω από τις εκκλησίες στον Επιτάφιο” | Video

βορίδης-δεν-θα-έχουμε-ματ-έξω-από-τις-1166339

Video«Προφανώς δεν θα μπούμε σε μια λογική τη Μεγάλη Παρασκευή στον Επιτάφιο, να έχει ΜΑΤ έξω από τις εκκλησίες, δεν πρόκειται να γίνει αυτό, αλλά όλοι μας που θα πάμε στις εκκλησίες Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, να προσέχουμε τους εαυτούς μας» σημείωσε.

«Είμαστε στο δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, προφανώς και δεν έχουμε τελειώσει, υπάρχουν περιοριστικά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αυτονόητο είναι αυτό, ειδικά καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, γιατί υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και συγχρωτισμός, αλλά είμαστε εκεί, με βασικό εργαλείο τους εμβολιασμούς που εξελίσσονται εξαιρετικά καλά, αλλά και με τον αυτοέλεγχο τον οποίο έχουμε θεσμοθετήσει και διευρύνει, νομίζω ότι προχωράμε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα στο 100%, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να τα τηρήσουμε… η απροσεξία, η χαλάρωση πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Όπως εκτίμησε ο υπουργός, «δεν πιστεύω ότι θα ανατραπεί ο σχεδιασμός από όσα θα συμβούν το Πάσχα, γιατί ο προγραμματισμός της κυβέρνησης πέραν της αντιμετώπισης της πανδημίας και της λειτουργίας του ΕΣΥ κλπ, υπάρχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης που κυρίως συνδέονται με την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος. Άρα δεν υπάρχει επιστροφή, δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε νέα περιοριστικά μέτρα, δεν το πιστεύω, αν διερμηνεύω σωστά την επιστημονική κοινότητα, η οποία κοιτά την επιδημιολογική διάδοση και την εξέλιξη του εμβολιασμού και κάνουν τις σχετικές προβολές».

«Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η οικονομία δε θα παραμείνει κλειστή γιατί κάποιοι δε θέλουν να εμβολιαστούν, και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Εγώ ελπίζω να εμβολιαστούν όλοι, να δουν τα βασικά στατιστικά που λένε ότι το 85% αυτών που έχουν νοσήσει κι έχουν νοσήσει βαριά, δεν έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε.

Νομίζω, ξεκαθάρισε ο κ. Βορίδης, ότι αυτό που λένε είναι ότι ο εμβολιασμός αποδίδει, αλλά δεν έχουμε φτάσει σε εκείνη τη φάση στην οποία να πούμε ότι είμαστε απολύτως ασφαλείς και έχουμε φτιάξει το απαιτούμενο τείχος ανοσίας. Σημασία έχει να μπορέσει το σημαντικό μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που επιθυμεί να εμβολιαστεί να εμβολιαστεί.

Όπως τόνισε, «οι απαιτήσεις για να έρθει οποιοσδήποτε τουρίστας είναι διαφορετικές. Η διενέργεια μοριακού τεστ δεν ισχύει προφανώς για τον καθολικό πληθυσμό για να πάνε στο χωριό τους, όμως όσοι έρχονται στην Ελλάδα πρέπει να το έχουν κάνει. «Και για τον τουρίστα υφίστανται οι περιορισμοί, από τη στιγμή που θα μπει στη χώρα σε σχέση με την μετακίνησή του στο εσωτερικό» διασαφήνισε ο υπουργός. «Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν εκτίμηση κινδύνου και ρεαλιστική προσέγγιση, γίνεται πρόβλεψη συμπεριφοράς των πολιτών» διαβεβαίωσε.

Πηγή: libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook