Βόρεια Κορέα: Τρίτη δοκιμή πυραύλου μέσα σε δέκα ημέρες – Άγνωστο το πού κατέληξε

βόρεια-κορέα-τρίτη-δοκιμή-πυραύλου-μέ-1356726

Στην τρίτη δοκιμή πυραύλου μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας και τις ιαπωνικές αρχές να ανακοινώνουν πως η εκτόξευση σημειώθηκε στις 14:55 (σ.σ. τοπική ώρα· 07:55 Ελλάδας).

Η Βόρεια Κορέα έκανε δυο εκτοξεύσεις πυραύλων, που υποστήριξε ότι ήταν υπερηχητικοί, την 5η Ιανουαρίου και την 11η Ιανουαρίου και τώρα δοκίμασε και τρίτο από αυτά τα οπλικά συστήματα, το οποίο απογειώθηκε και κατευθύνθηκε προς τα ανατολικά, προς τη θάλασσα.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η ανάλυση του τόπου όπου κατέπεσε ο πύραυλος και το εάν επρόκειτο για έναν ή περισσότερους. Νωρίτερα, το ιαπωνικό λιμενικό ανέφερε πως πύραυλος ή πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοούσε στη θάλασσα ή σε ένα από τα νησιά του αρχιπελάγους της χώρας.

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί εξαιτίας των απαγορευμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, βαλλιστικών πυραύλων και άλλων εξελιγμένων όπλων.

Η δεύτερη δοκιμή, που παρακολούθησε ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, οδήγησε στην επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος πέντε προσώπων που συνδέονται με το βορειοκορεάτικο πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.

Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως μοιάζουν αποφασισιμένες να «κλιμακώσουν εσκεμμένα» την κατάσταση.

Εάν η Ουάσινγκτον «υιοθετήσει τέτοια συγκρουσιακή συμπεριφορά», η Πιονγκγιάνγκ «θα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει με πιο σθεναρό τρόπο», διεμήνυσε εκπρόσωπος της βορειοκορεάτικης διπλωματίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA.

ΑΠΕ–ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook