Βόρεια Κορέα: Ομάδα χάκερ του Κιμ Γιονγκ Ουν επιχείρησε να υποκλέψει στοιχεία για τα εμβόλια της Pfizer

βόρεια-κορέα-ομάδα-χάκερ-του-κιμ-γιονγ-1035519

Στο «μάτι» φέρεται να έβαλε τα εμβόλια των Pfizer/BionTech o ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με τους Νοτιοκορεάτες να του προσάπτουν ότι έβαλε χάκερ να υποκλέψουν την τεχνολογία των ενέσιμων σκευασμάτων του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο «Yonhap», η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας υποστήριξε ότι το καθεστώς της Πιόνγιανγκ επιχείρησε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία της Pfizer. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Yonhap» δεν αναφέρει ούτε πότε έγινε η προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων αλλά και ούτε εάν ήταν επιτυχής.

Πριν από ένα χρόνο, το ίδιο πρακτορείο της Σεούλ είχε μεταδώσει ότι χάκερ της Βορείου Κορέας προσπάθησαν να αποκτήσουν παράνομα πρόσβαση σε τουλάχιστον εννέα οργανισμούς υγείας, μεταξύ των οποίων η Johnson & Johnson, η Novavax και η AstraZeneca.

«Η απομονωμένη χώρα του 37χρονου Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση εναντίον του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer που συνεργάζεται με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας «Yonhap», επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας.

Αν και δεν έχει γνωστό το όνομα της ομάδας χάκερ που μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα υποκλοπής δεδομένων της Pfizer, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων υπενθυμίζει ότι οι Βορειοκορεάτες χάκερ με τον κωδικό «Λάζαρος» συνδέονται με προηγούμενες επιθέσεις σε ΑΤΜ και τράπεζες της Δύσης.

Η ίδια ομάδα ενοχοποιείται μάλιστα και για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία «Sony Pictures» που παρέλυσε το στούντιο του Χόλυγουντ για εβδομάδες το 2014.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook