«Βομβαρδισμένο» τοπίο η Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια – Στο χειρουργείο αστυνομικός

βομβαρδισμένο-τοπίο-η-θεσσαλονίκη-1582139

Eκτεταμένες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οδός Ολυμπιάδος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σχεδόν σε όλο το μήκος της υπήρχαν πυρπολημένοι κάδοι απορριμάτων, σπασμένα μπουκάλια από τις βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πέτρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι Ρομά για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Από τις καταστροφές δε γλίτωσαν ούτε εμπορικά καταστήματα, αφού υπήρξαν σε αρκετά από αυτά φθορές και «κατεβασμένες» βιτρίνες, όπως, επίσης, και σταθμευμένα Ι.Χ. που υπέστησαν ζημιές από τις μολότοφ και τις πέτρες που έφευγαν «βροχή».

Μάλιστα, μια από τις βόμβες μολότοφ χτύπησε σε μπαλκόνι διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρή εστίας φωτιάς, την οποία έσβησε η ένοικος πριν επεκταθεί.

Δύο τραυματίες αστυνομικοί

Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα στο χέρι από τις βόμβες μολότοφ, ενώ ο δεύτερος θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς τραυματίστηκε στα δάχτυλα του χεριού.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 16 προσαγωγές ατόμων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Το χρονικό

Τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δεκάδες άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατευθύνθηκαν στην οδό Ολυμπιάδος και, αφού έστησαν οδοφράγματα, στη συνέχεια έτρεξαν προς το τουρκικό προξενείο, όπου εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκειμένου να τους απωθήσουν και το κυνηγητό συνεχίστηκε στην οδό Ολυμπιάδος. Εκεί οι κουκουλοφόροι συνέχισαν να επιτίθενται με βόμβες μολότοφ, άναψαν φωτιές σε κάδους για να στήσουν οδοφράγματα, ενώ έσπαγαν διαρκώς μάρμαρα για να τα χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια.

Το σκηνικό έντασης έληξε σχεδόν μια ώρα αργότερα, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική στο ύψος του Τουρκικού Προξενείο και στην οδό Ολυμπιάδος.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook