«Βόμβα» στην Τουρκία: Ο Ιμάμογλου δεν μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία – Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών

βόμβα-στην-τουρκία-ο-ιμάμογλου-δεν-μ-1588065

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (IBB) Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για προσβολή των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (ΑΕΣ).

Ο Κεμάλ Πολάτ, δικηγόρος του κατηγορούμενου Ιμάμογλου, παρακολούθησε την τελική ακροαματική διαδικασία στο 7ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Ανατολίας. Μεγάλος αριθμός μελών του CHP και του κόμματος İYİ ήταν επίσης παρόντες στην ακρόαση.

Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο καταδίκασε τον Ιμάμογλου σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για «δημόσια εξύβριση δημόσιων λειτουργών που εργάζονταν ως διοικητικό συμβούλιο λόγω των καθηκόντων τους» κατά του Σαντί Γκιουβέν, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (ΑΕΣ), και 10 μελών του ΑΕΣ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το άρθρο 53 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει τη «στέρηση της χρήσης ορισμένων δικαιωμάτων», πρέπει να εφαρμοστεί στον Ιμάμογλου.

Επίσης, αποφασίστηκε η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και αυτό ουσιαστικά τον αποκλείει από το να διεκδικήσει την προεδρία της Τουρκίας στις εκλογές του 2023, όπως αρχικά σκόπευε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook