Βόμβα Μπουρλά της Pfizer: Πιθανό να εμφανιστεί μετάλλαξη που δεν την «πιάνουν» τα υπάρχοντα εμβόλια

βόμβα-μπουρλά-της-pfizer-πιθανό-να-εμφανιστ-1231531

Την πιθανότητα να εμφανιστεί στο μέλλον μια παραλλαγή του κορoνοϊού που να είναι ανθεκτική απέναντι στα εμβόλια γνωστοποίησε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Μιλώντας στο Fox είπε ότι σε διάστημα 95 ημερών θα μπορούν να έχουν αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι «κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εστιάζουν πάνω της και εξετάζουν κατά πόσο αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας».

«Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο με το οποίο μέσα σε 95 μέρες, από την στιγμή που αναγνωρίσουμε την παραλλαγή, να έχουμε ετοιμάσει ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτή την παραλλαγή», υπογράμμισε.

«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας», δήλωσε η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι.

Το ποσοστό προστασίας των εμβολίων από τη μετάλλαξη Δέλτα

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της Covid-19 μειώθηκε από 91% σε 66% από τότε που η μετάλλαξη Δέλτα έγινε κυρίαρχη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Η προστασία των εμβολίων έναντι σοβαρών περιπτώσεων της νόσου, νοσηλείας και θανάτων, ωστόσο, παραμένει υψηλή, επιμένουν οι αρχές.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook