«Βόμβα» για Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς: Ο Μανιαδάκης είπε πως τον εκβίαζε ο Στουρνάρας | Δείτε το έγγραφο

βόμβα-για-novartis-από-τους-εισαγγελείς-δια-942381

Νέα διάσταση παίρνει το σκάνδαλο της Novartis, αφού ένα έγγραφο που υπογράφουν τρεις Εισαγγελείς που διενεργούν έρευνα για την υπόθεση φέρνει στο φως εκβιασμούς και απειλές για να «θαφτούν» στοιχεία, ενώ βάζει στο κάδρο τον Γιάννη Στουρνάρα και τις επαφές του με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη.

Το έγγραφο, που φέρνει στο φως το Documento, αποτελεί κοινή αναφορά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Εισαγγελέων Στυλιανού Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα και διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, στις 16 Οκτωβρίου στη Βουλή.

Οι τρεις Εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον Νίκο Μανιαδάκη, κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της Novartis, o οποίος είχε μετατραπεί σε προστατευόμενο μάρτυρα αλλά συνελήφθη όταν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του και επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα καταθέτουν, ο Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Γράφουν συγκεκριμένα οι Εισαγγελείς ότι ο Μανιαδάκης: «μας γνωστοποίησε ότι τον κάλεσε σε γεύμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ο κύριος Στουρνάρας και όπως μας ανέφερε του είπε ότι γνωρίζει ότι είναι αυτός ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων. Τότε του είπε επί λέξει, σύμφωνα πάντα με όσα μας μετέφερε, ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους Εισαγγελείς και τους μάρτυρες. Εμείς στο άκουσμα αυτών των γεγονότων τον προτρέψαμε να πράξει τα νόμιμα εφόσον έκρινε ότι απειλείται.

Ωστόσο ήταν δύσκολο και δεν τον πιέσαμε γιατί κάτι τέτοιο θα συνεπάγονταν την αποκάλυψη της ταυτότητάς του. Η εικόνα που μας δόθηκε ήταν ότι ήταν έντρομος, ενώ μας είπε ότι δεχόταν και απειλητικά μηνύματα στο κινητό του. Τώρα μαθαίνουμε απ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι πράγματι ο κύριος Μανιαδάκης και ο κύριος Στουρνάρας, συναντήθηκαν κατά το διάστημα που ο πρώτος είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Έτσι την ίδια στιγμή που σε μας μετέφερε τον τρόμο του, ότι δήθεν απειλείται τόσο ο ίδιος όσο και εμείς, ταυτόχρονα ήταν σε συνεννόηση με τον κύριο Στουρνάρα προκειμένου να προκληθεί σε εμάς, φόβος κατά το χειρισμό της υπόθεσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης κατά των τριών δικαστικών, Τουλουπάκη, Τζούρα και Μανώλη. Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, αφού τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, δεν είναι ικανά να κλονίσουν την εικόνα αμεροληψίας των τριών δικαστών.

Πίσω στις σημερινές αποκαλύψεις, ανεξάρτητα, από τον ρόλο Μανιαδάκη, το βασικό ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι αν οι απειλές που εκτοξεύτηκαν δημόσια από τους πολιτικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο novartis προς τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους εισαγγελείς, είχε και τη μορφή απειλών σε προσωπικές επαφές με στόχο την απενεργοποίησή τους.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες μετά την αναφορά των Εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ αναμένεται λογικά να τεθεί το θέμα της ποινικής εξέτασης ευθυνών του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και να εξεταστεί αν απειλούσε τον μάρτυρα ή σε συνεννόηση μαζί του μετέφερε απειλές προς τους Εισαγγελείς.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook