“Βόμβα” Διγαλάκη : Ποιος μπορεί να ακυρώσει την επένδυση της Belvedere στο Λόφο Καστέλι

βόμβα-διγαλάκη-ποιος-μπορεί-να-ακυ-1108140

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά, υπενθύμισε ότι προχώρησε στην αξιοποίηση των κτιρίων ως πρύτανης του Πολυτεχνείου, μέσω όμως συλλογικής απόφασης της Συγκλήτου

Στον Q Radio 102,7 και τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη μίλησε ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης και η υπόθεση της παραχώρησης των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι απασχόλησε τη συζήτηση.

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι προχώρησε στην αξιοποίηση των κτιρίων ως πρύτανης του Πολυτεχνείου, μέσω όμως συλλογικής απόφασης της Συγκλήτου. Είπε ότι το ίδρυμα έχει το δικαίωμα να αξιοποιεί την περιουσία του και ότι η σύμβαση που υπεγράφη παραμένει σε ισχύ.

Από τον κ. Διγαλάκη ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση της νυν διοίκησης του Πολυτεχνείου για το ζήτημα του Λόφου Καστέλι. Ο βουλευτής Χανίων επισήμανε ότι η διοίκηση πήρε την απόφαση να παρατείνει την διορία που είχε η ανάδοχος εταιρία να υλοποιήσει την επένδυση, επαναβεβαιώνοντας την απόφαση αξιοποίησης.

Ωστόσο, το κτίριο της Μεραρχίας στον Λόφο Καστέλι έχει χαρακτηριστεί μνημείο από την αρχή του 2018, υπενθύμισε ο κ. Διγαλάκης. Και δεν είναι, όπως είπε, ασύμβατο με τον τρόπο που επέλεξε το Πολυτεχνείο να αξιοποιήσει τον χώρο.

Και εκεί ο βουλευτής Χανίων έριξε τη «βόμβα», λέγοντας ξεκάθαρα ότι η αρμοδιότητα για το τι μπορεί να γίνει στο κτίριο αυτό, ανήκει στο ΚΑΣ και το  Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Και στην ερώτηση, αν αυτό μπορεί να ανατρέψει τη σύμβαση, ο κ. Διγαλάκης είπε ότι ναι μεν δεν ανατρέπει καμιά σύμβαση, αλλά η ανάδοχος εταιρία μπορεί να βρεθεί στη θέση να χρειάζεται έγκριση από την Αρχαιολογία για την οποιαδήποτε παρέμβαση θελήσει να κάνει.

Είναι η πρώτη φορά που ένας από τους πρωτεργάτες της περίφημης παραχώρησης αποδέχεται δημοσίως ότι η κατάσταση δεν δείχνει ευνοϊκή για την επένδυση. Βέβαια, ο κ. Διγαλάκης στη συνέχεια ζήτησε να μην προεξοφλεί κανείς τις όποιες αποφάσεις του ΚΑΣ, αλλά η εμπειρία όσων είχαν… υποθέσεις με την Αρχαιολογία, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους επενδυτές.

Ο ίδιος πάντως, σε ερώτηση που δέχτηκε, απάντησε ότι θα το ξαναπαραχωρούσε…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook