Βόμβα από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη: Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis κάνει έρευνες | Video

βόμβα-από-τον-σύμβουλο-εθνικής-ασφαλε-1091367

Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε  ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο αντιναύαρχος ε.α. ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ακόμη ότι τις πρώτες ημέρες δεν είχε απλώσει καλώδια, αλλά όταν τα ελληνικά ΜΜΕ έλεγαν ότι δεν κάνει έρευνες, το πλοίο έκανε έρευνες στο βυθό, «μαρκάροντας» ,όπως είπε, την περιοχή του.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Διακόπουλος απάντησε επί λέξει: «Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακόυμε αν κάνει έρευνεςή όχι. Όταν εμείς «ο σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή «σηκώθηκε» λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: «μαρκάρει» την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ». Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

thetoc.gr

One thought on “Βόμβα από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μητσοτάκη: Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis κάνει έρευνες | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook