Βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη Ευρώπη: Από το Ροβανιέμι ως το Παρίσι, οι μεγάλες πόλεις στολισμένες, μια μαγεία

βόλτα-στη-χριστουγεννιάτικη-ευρώπη-α-1327056

Μπορεί ο κορονοϊός και η νέα μετάλλαξη να έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να ανυπομονεί για τα Χριστούγεννα. Ο Νοέμβριος είναι έτοιμος να δώσει τη θέση του στον Δεκέμβριο και ήδη η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Η Αθήνα έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της καθώς τις προηγούμενες ημέρες στολίστηκε το κέντρο και τοποθετήθηκαν τα δέντρα σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη έχουν ήδη τοποθετηθεί τα δέντρα και ο σχετικός στολισμός. Μάλιστα το βράδυ που ανάβουν τα φωτάκια η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ένας τουριστικός λογαριασμός της Μαδρίτης στο Instagram δείχνει την μεταφόρτωση της Ισπανικής πρωτεύουσας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Madrid (@visita_madrid)

Ένας από τους πιο παραδοσιακούς προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι το Λονδίνο. Η πόλη ζει ήδη στους ρυθμούς της εορταστικής περιόδου και μια γεύση από το Winter Wonderland στο Hyde Park είναι ό,τι καλύτερο για να μπει κάποιος σε Χριστουγεννιάτικο mood.

Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης είναι χωρίς αμφιβολία το Παρίσι. Η Γαλλική πρωτεύουσα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν είναι στολισμένη. Για άλλη μια χρονιά την παράσταση κλέβει ο στολισμός της Galeris Lafayette και φυσικά ο Πύργος του Άιφελ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It’s ℝ???. (@iamrusselryan)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It’s ℝ???. (@iamrusselryan)

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Βέλγιο – Φωτογραφία: AP

Εξίσου όμορφη τα Χριστούγεννα είναι και η πόλη της Βιέννης. Η Αυστριακή πρωτεύουσα φοράει τα γιορτινά της και οι εικόνες με τις στολισμένες πλατείες και τα μεγάλα κτήρια είναι εντυπωσιακές.

Φυσικά δεν μπορούν να υπάρξουν Χριστούγεννα χωρίς το χωριό του Άγιο Βασίλη. Για άλλη μια φορά το Ροβανιέμι της Φινλανδίας δίνει τον ρυθμό για την εορταστική περίοδο σε όλη την Ευρώπη.

iefimerida.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook