Βολουδάκης από Βερολίνο: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης | Photos

βολουδάκης-από-βερολίνο-η-ελλάδα-υπερ-1011807

Ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης ολοκλήρωσε την Πέμπτη την επίσκεψή του στη Γερμανία (Βερολίνο – Χαϊδελβέργη), όπου είχε μεταβεί καλεσμένος του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ.

Η αποστολή, στην οποία συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές Θεόδωρο Ρουσσόπουλο (Βορείου Τομέα Αθήνας), Τάσο Χατζηβασιλείου (Σερρών) και Δημήτρη Δημητρίου από την Κύπρο (ΔΗΣΥ). οργανώθηκε από το Ίδρυμα Αντενάουερ με σκοπό τη μελέτη και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από το Μεταναστευτικό. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις προετοιμασίας στην Αθήνα με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Αν. Υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο.Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε συναντήσεις με βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (Thorsten Frei, Marian Wendt), τον υπηρεσιακό Υφυπουργό Εργασίας Rolf Smachtenberg, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες στα Υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και στην Υπηρεσία Ασύλου. Περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στη Χαϊδελβέργη, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γερμανίας, και συναντήσεις με στελέχη του Κέντρου και του τοπικού Δήμου. Οι Έλληνες βουλευτές απέκτησαν πλήρη εικόνα της διαχείρισης του μεταναστευτικού από τις γερμανικές αρχές αλλά και τις πολιτικές διαστάσεις του θέματος από τη γερμανική πλευρά, τόσο όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας, όσο και από τη σκοπιά των διεθνών σχέσεων. Παράλληλα οι Έλληνες βουλευτές παρουσίασαν τις εθνικές θέσεις για το ζήτημα στους συνομιλητές τους. Ιδιαίτερα μάλιστα τόνισαν τη σημασία της απόπειρας εισβολής λαθρομεταναστών των τελευταίων ημερών και τη συνεχιζόμενη κρίση στα ανατολικά μας σύνορα.

Ο Μανούσος Βολουδάκης τόνισε στους συνομιλητές του ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι το μεταναστευτικό εργαλιοποιείται από την Τουρκία με σκοπό την επίτευξη των δικών της στρατηγικών στόχων. Το ζήτημα συνδέεται με τη γενικότερη τουρκική επιθετικότητα η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί ακολουθώντας την πεπατημένη, για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση προέβη στις ενέργειες αποτροπής των τελευταίων ημερών, με σεβασμό πάντα στο διεθνές δίκαιο. Ο Μ. Βολουδάκης τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα υπερασπιζόμενη τα δικά της σύνορα υπερασπίζεται και τα σύνορα της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται την πλήρη υποστήριξη των εταίρων της, και την κατανόησή τους σε έκτακτα μέτρα, όπως η αναστολή παραλαβής αιτήσεων ασύλου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook