Βολές Τσίπρα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

βολές-τσίπρα-για-τον-νέο-πτωχευτικό-κώ-1122596

Σε κάθε τόνο επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πως το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα δεν παρέχει καμία απολύτως προστασία ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως η μόνη δυνατότητα που θα έχουν οι οφειλέτες που θα πτωχεύσουν είναι να γίνουν ενοικιαστές στα σπίτια τους και να πληρώνουν ενοίκιο σε έναν ιδιωτικό φορέα (fund) για 12 χρόνια.

«Για πρώτη φορά δημιουργείται μια συνθήκη ολικής απώλειας ιδιωτικής περιουσίας που έρχεται, κατά τη γνώμη μου, και σε αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με την Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για κοινωνικό πρόβλημα και υποστήριξε την πρωτοβουλία που έχει πάρει η Ένωση με ένα σχέδιο νόμου για την παρούσα συγκυρία, που «θέτει ξανά ένα πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας που αίρεται πια με απόφαση της κυβέρνησης και με τον νέο πτωχευτικό κώδικα», όπως είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για μια ολιστική παρέμβαση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, για να σημειώσει πως κατά τη δική του γνώμη «εδώ έχουμε μια ολιστική η ολοκληρωτική αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας». Εξέφρασε τον φόβο του ότι αν αυτό υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θα βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης.

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πτωχεύουν και χρεοκοπούν επιχειρήσεις, ότι πτωχεύουν κράτη, δεν γνωρίζαμε ότι πτωχεύουν και φυσικά πρόσωπα», σχολίασε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Αυγητίδης, είπε ότι έλαβαν την πρωτοβουλία να διατυπώσουν μια πρόταση που έχουν επεξεργαστεί σημαντικοί επιστήμονες του χώρου, καθηγητές, δικαστές, νομικοί, με σκοπό να συνεισφέρουν στον δημόσιο διάλογο για το πτωχευτικό. Είπε ότι ενώ κατέθεσαν την πρόταση νόμου από τον περασμένο Απρίλιο για να λειτουργήσει ως ερέθισμα, «δυστυχώς αυτός ο διάλογος δεν επακολούθησε». «Φοβούμαστε ότι έγινε αυτό που θέλαμε να αποτρέψουμε, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα να μην αντιμετωπιστούν σαν μια επιχείρηση που είναι υπό πτώχευση και που θα πρέπει να ακολουθήσει ρευστοποίηση της περιουσίας της», είπε, τονίζοντας ότι «επιδίωξη μας ήταν να ακολουθήσει ένα πτωχευτικό δίκαιο που θα είχε κοινωνικό χαρακτήρα».

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook