Βοήθεια από την ΠΕΔ στην αναζήτηση χρηματοδότησης για το ΦΠΑ της ΔΕΔΙΣΑ ζητά ο Δήμος Χανίων

βοήθεια-από-την-πεδ-στην-αναζήτηση-χρη-1054176

Τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, κ. Γιάννη Κουράκη, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης Γιάννης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, κ. Αλόγλου Τάσος.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και ζητήθηκε η συμβολή της ΠΕΔ Κρήτης για την επίλυση τους από τα αρμόδια Υπουργεία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον κ. Κουράκη για τις πρωτοβουλίες και τα αιτήματα του Δήμου Χανίων προς το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως την εφαρμογή μόνιμης ρύθμισης οφειλών, αντίστοιχης αυτής που ίσχυσε στο τέλος του προηγούμενου έτους, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι δόσεις που έχουν ανασταλεί λόγω COVID19, την έκδοση εγκύκλιου που αφορά την διαγραφή οφειλών από οικειοθελή δήλωση τετραγωνικών που προέκυψαν από δηλώσεις των τελευταίων χρόνων και έρχονται σε αντίθεση με την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα για διορθώσεις σε τετραγωνικά ακινήτων χωρίς αναδρομική επιβάρυνση κλπ.

Επίσης συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου Χανίων αλλά και των υπόλοιπων δήμων του Νομού Χανίων για θέματα που αφορούν την ΔΕΔΙΣΑ. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στο μεγάλο έργο της κατασκευής του νέου ΧΥΤΥ της ΔΕΔΙΣΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή της ΠΕΔ Κρήτης στην διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κάλυψη του Φ.Π.Α. των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από την ΔΕΔΙΣΑ και δήμους του Νομού Χανίων και αφορούν τα έτη από το 2017 έως το 2019.

Τέλος, έγινε αναφορά στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης στον ΟΑΚ, για τις δυνατότητες που παρέχει η ΟΑΚ ως αναπτυξιακός φορέας, σε επίπεδο νομού και υποστήριξης Δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook