Βλέπουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το δικαιολογήσει»

βλέπουν-εκλογές-στον-συριζα-αυτό-που-1034400

Την πιθανότητα να στηθούν πρόωρα κάλπες-παρά τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία- βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ κι εξ αυτού του λόγου προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Σε μία τέτοια περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί προς την κατεύθυνση συγκρότησης μίας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι στο οποίο αναμένεται να αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του αύριο στη Βουλή.

Γίνεται σαφές πως το επόμενο διάστημα θα ληφθούν πρωτοβουλίες προς τις προοδευτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου όπως γίνεται αντιληπτό και του ΚΙΝΑΛ για να διαπιστωθεί η δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στην σημερινή συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει πως «οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».

Ωστόσο, φαίνεται πως για το ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο μίας εκλογικής αναμέτρησης μέσα στο καλοκαίρι με το σύστημα της απλής αναλογικής θα αξιοποιηθεί ως μία ευκαιρία για την συγκρότηση μίας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας «πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα υγείας» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη το οργάνου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το επόμενο διάστημα θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση της νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της κοινωνίας».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η πλειοψηφία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου συμφώνησε πως από την στιγμή που ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για εκλογές, «δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε», επομένως «δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση για το εάν θα τίς κάνει ή όχι» αλλά το «πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος απέναντι σε μία τέτοια πρόκληση».

Στην αρχή της παρέμβασής του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ. «Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την συνεδρίαση τονίστηκε ότι υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αναθεωρήσει μεγάλο μέρος του αρχικού σχεδιασμού του για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook