Βλέπεις όνειρα με τον πρώην σου; Υπάρχουν 4 λόγοι για αυτό

βλέπεις-όνειρα-με-τον-πρώην-σου-υπάρχο-1696972

Για πολλά χρόνια θεωρούσαμε πως τα όνειρα, αποτελούν ένα παραπροϊόν της διαδικασίας του ύπνου, το οποίο δεν επιτελoύσε κάποιο σκοπό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Μετά από πληθώρα ερευνών και μέσω της ανάπτυξης των νευροεπιστημών, γνωρίζουμε πλέον ότι τα όνειρα αποτελούν σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά και για τη θεραπεία των ψυχικών μας τραυμάτων.

Με λίγα λόγια, τα όνειρα μας βοηθούν να διαχειριστούμε συναισθήματα και να ρυθμίσουμε τραυματικές εμπειρίες. Σύμφωνα με το νευροεπιστήμονα, ψυχολόγο και φιλόσοφο, Antti Revonsuo, τα όνειρα μας διευκολύνουν να: επεξεργαστούμε επώδυνα συναισθήματα, να ταξινομήσουμε και να οργανώσουμε στη μνήμη μας παλαιότερες εμπειρίες και να βρούμε δημιουργικότερες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας.

Το πως ακριβώς συμβαίνει αυτό, είναι ένα άλλο μεγάλο ερώτημα, το οποίο δεν μπορούμε να αναλύσουμε μέσα σε λίγες γραμμές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να εστιάσουμε στα όνειρα που βλέπουμε, με κάποιον πρώην σύντροφό μας. Είτε πρόκειται για τον/ την πρώην που χωρίσατε πριν από λίγους μήνες, είτε για κάποιο πρώην πρόσωπο, με το οποίο χωρίσαμε πριν από χρόνια υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που σε οδηγούν στο να βλέπεις όνειρα μαζί του/της και σύμφωνα με τη ψυχαναλύτρια/ ψυχολόγο, Δρ. Lauri Loewenberg, αυτοί οι παράγοντες είναι:

Υπάρχει αγανάκτηση ή μη επεξεργασμένα αισθήματα για τον πρώην σύντροφο σου

Εάν σας απατούσε ή βρισκόσασταν σε μια τοξική/ καταχρηστική σχέση μαζί του, αυτό αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στην ψυχή σας (και επομένως στο υποσυνείδητο σας) που θα μπορούσε να οδηγήσει σε όνειρα όπου εμφανίζεται ο πρώην σας. «Αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήσασταν μαζί, αυτά τα όνειρα μπορεί να υποδεικνύουν ότι κάποια τρέχουσα κατάσταση ή το τρέχον άτομο σας κάνει να αισθάνεστε ξανά θύματα», εξήγησε η Loewenberg. Πρόσθεσε ότι τα όνειρα μπορούν να δανειστούν εμπειρίες από το παρελθόν για να μας προειδοποιήσουν να μην πέσουμε ξανά σε αυτές τις συνήθειες ή καταστάσεις.

Συναισθηματική ανικανοποίηση από το παρόν ή σεξουαλική ανικανοποίηση

«Το υποσυνείδητο καταγράφει καλά τα έντονα και συναρπαστικά συναισθήματα. Αν ο πρώην σας αποτελούσε έναν έντονο έρωτα στη ζωή σας, με τον οποίο νιώσατε πρωτόγνωρα συναισθήματα, τότε είναι πολύ πιθανό, το υποσυνείδητο να αρχίσει να νοσταλγεί αυτές τις στιγμές», εξηγεί η Loewenberg. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν βρίσκεστε σε μια σχέση στο παρόν που έχει γίνει «λίγο υπερβολικά άνετη και ρουτίνα», πρόσθεσε.

Δυσαρέσκεια με τις τρέχουσες συνθήκες ζωής

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το όνειρό σας δεν αφορά πάντα τον πρώην σας. «Μερικές φορές οι άνθρωποι στα όνειρά μας αντιπροσωπεύουν το ποιοι είμαστε εμείς, κατά τη διάρκεια που εκείνοι υπήρξαν στη ζωή μας». Αν σας λείπει ο εαυτός σας, έτσι όπως ήταν εκείνη την περίοδο που είχατε σχέση με τον πρώην σας, πολύ πιθανό να πάρετε την ικανοποίηση της νοσταλγίας σας, μέσα από ένα όνειρο με τον πρώην σας, τον οποίο έχετε συνδέσει με εκείνη τη φάση της ζωής σας.

Ανοιχτά συναισθήματα για τον/την πρώην

Αν ακόμη και σήμερα, ελπίζετε να εμφανιστεί τυχαία στη ζωή σας, αν εύχεστε κάποια πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά και να μην είχατε οδηγηθεί στον χωρισμό και αν γενικότερα υπάρχει ένα αίσθημα μετέωρο, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε στα όνειρα σας, τον πρώην σας. Αυτό όμως στην πραγματικότητα θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση, αλλά και να ωριμάσετε. Να νιώσετε πιο έτοιμοι να αποδεχτείτε τα γεγονότα και να συνεχίσετε στη ζωή σας.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook