Βλέπει Σταθάκη – Φάμελλο ο Βάμβουκας για την ΔΕΔΙΣΑ: «Τα πράγματα είναι υπό έλεγχο»

βλέπει-σταθάκη-φάμελλο-ο-βάμβουκας-γ-785025

Ανησυχία για την διατήρηση της αυτονομίας της ΔΕΔΙΣΑ στην εποχή των νέων ΦΟΣΔΑ, εκφράστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων καθώς η προθεσμία που έχουν οι Δήμοι της χώρας για να επικυρώσουν τις αποφάσεις τους, λήγει στις 19 Ιανουαρίου.

Πάντως, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επανέλαβε την αισιοδοξία του ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και πέραν της 19ης Ιανουαρίου, διαμηνύοντας προς τους συμβούλους πως «τα πράγματα είναι υπό έλεγχο».

Θυμίζουμε ότι με τα τωρινά δεδομένα, για έχει ισχύ η απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για τρεις ΦΟΣΔΑ στο νησί (ΔΕΔΙΣΑ, ΕΣΔΑΚ και Βόρεια Πεδιάδα) θα πρέπει το 70% τουλάχιστον των Δήμων του νησιού να την επικυρώσουν, με το να γίνουν μέτοχοι σε έναν από τους τρεις (μέχρι στιγμής, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 30%). Σε διαφορετική περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα παραπεμφθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με την γενική γραμματέα να καλείται να ορίσει έναν ΦΟΣΔΑ για όλο το νησί.

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα λήξουν ομαλά» τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος θα μεταβεί την Πέμπτη στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο για το σημαντικό ζήτημα του καθορισμού των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη και την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ ως ενός εξ αυτών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook