Βιβλίο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Νίκος Παπανδρέου

βιβλίο-για-την-ιστορία-του-πασοκ-ετοιμ-1452389

Βιβλίο για την ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και γιος του αείμνηστου ιδρυτή του κόμματος. Κυρίως θα επικεντρώνεται στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με το φεμινιστικό κίνημα.

Θυμίζουμε ότι η μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου – Τσαντ είχε επιδείξει σημαντικό έργο όσον αφορά τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς πρωταγωνίστησε στην δημιουργία, επεξεργασία και προώθηση νόμων που βελτίωσαν σημαντικά την νομική και κοινωνική θέση των Ελληνίδων, όπως η κατάργηση του θεσμού της προίκας, η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, η θέσπιση του πολιτικού γάμου, η νομιμοποίηση διαζυγίων με αμοιβαία συναίνεση, η δυνατότητα διατήρησης του επώνυμου των γυναικών μετά τον γάμο τους και η απόκτηση ίσων δικαιωμάτων με τον σύζυγό στην κηδεμονία των παιδιών τους.

Το βιβλίο γράφεται αυτό τον καιρό από τον κ. Παπανδρέου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν αναλάβει χρέη ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.- ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό γιατί είναι πρώτος επιλαχών για τη θέση του Ευρωκοινοβουλίου και από τη στιγμή που στις επόμενες εθνικές εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής για να κατέλθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τη θέση του στις Βρυξέλλες θα καταλάβει εκείνος.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook