Βιολέτα Ζουζούνη: «Εύχομαι και ελπίζω να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο»

βιολέτα-ζουζούνη-εύχομαι-και-ελπίζω-1061506

Τα μεγάλα όνειρα που έχει στη ζωή της, αλλά και στον αθλητισμό επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά η Βιολέτα Ζουζούνη, μιλώντας σε σχετικό αφιέρωμα που πραγματοποιεί για όλα τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας η ιστοσελίδα καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων σημειώνει ξανά ότι το όνειρο της είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ ελπίζει όπως σημειώνει, σε 10 χρόνια από σήμερα, το 2030, «να προσφέρω στους ανθρώπους την βοήθεια μου υπηρετώντας τον όρκο του Ιπποκράτη»…

Αναλυτικά, όσα δηλώνει η Βιολέτα είναι τα εξής:

Α. Πέντε πράγματα που σε χαλαρώνουν:

1. Να κάνω ιππασία

2. Social media

3. Να περνάω χρόνο με φίλους/οικογένεια

4. Ντοκιμαντέρ

5. Βόλτα τον σκύλο μου

Β. Ποια/ ποιες αθλήτριες θαυμάζεις στον χώρο της Παγκόσμιας καλλιτεχνικής κολύμβησης;

«Θαυμάζω όλη την ομάδα της Ρωσίας διότι οι αθλήτριες που την απαρτίζουν είναι διαλεχτές και αγγίζουν την τελειότητα»

Γ. Ποιο είναι το πρότυπό σου στην ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση;

«Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου είναι αναμφισβήτητα η αφρόκρεμα της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης».

Δ. Πόσο επηρεάζουν την ζωή σου τα social media; Είσαι από τους αθλητές που «ποστάρουν» καθημερινά; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει η ζωή μας μέσα από την χρήση των social media;

«Δεδομένων των συνθηκών (πολύωρες προπονήσεις) τα social media με βοηθούν να μην αποκοπώ από τους φίλους και την επικαιρότητα. Βέβαια όταν η χρήση τους γίνεται αλόγιστα και απερίσκεπτα (πχ αποδοχή φιλίας από άγνωστους ή πολλές φορές γινόμαστε δέκτες ψευδών ειδήσεων) μπορεί να καταστεί καταστροφική».

Ε. Ο αθλητισμός έχει περισσότερες χαρές ή περισσότερες λύπες;

«Ο αθλητισμός σε επίπεδο πρωταθλητισμού είναι τρόπος ζωής. Διαρκώς αγωνιζόμαστε, δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η αποτυχία στην εκπλήρωση των στόχων μας γεμίζει λύπη και απογοήτευση. Το αντίθετο συμβαίνει όταν η πολυπόθητη επιτυχία γίνεται πραγματικότητα. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Και στις δυο όμως περιπτώσεις υπάρχει ένα κοινό. Η σωστή και αποτελεσματική διαχείρηση των έντονων συναισθημάτων. Η μεν απογοήτευση και λύπη να μετατραπεί σε κίνητρο για περισσότερη δουλειά ή δε χαρά να μην σταθεί εμπόδιο να επαναπαυτούμε στην επιτυχία αλλά να γίνει κίνητρο για ακόμα πιο σκληρή δουλειά για την επίτευξη ακόμα υψηλότερων στόχων».

ΣΤ. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να προετοιμάσω ένα υγιεινό πρωινό διότι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, να αντέξει μια αρκετά απαιτητική προπόνηση. Το τελευταίο που κάνω πριν κοιμηθώ είναι να χαλαρώσω, όσο αυτό είναι δυνατόν, ώστε να μπορέσω να ξεκουραστώ πράγμα απαραίτητο για την ανάκτηση δυνάμεων για την επόμενη απαιτητική μου μέρα».

Ζ. Διακοπές. Ελλάδα ή εξωτερικό. Αγαπημένοι προορισμοί;

«Η Ελλάδα είναι από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο. Ο αγαπημένος μου προορισμός είναι η Κρήτη από όπου κατάγομαι».

Η. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου το 2030;

«Το 2030 με φαντάζομαι να προσφέρω στους ανθρώπους την βοήθεια μου υπηρετώντας τον όρκο του Ιπποκράτη».

Θ. Διατροφή και αθλητισμός. Υπάρχουν στερήσεις στην διατροφή σου; Ποια τα αγαπημένα σου φαγητά;

«Η διατροφολογία πλέον εξελίχθηκε σε επιστήμη. Οι αθλητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο διατροφολόγο. Γι’ αυτό το λόγο η ομοσπονδία μου έχει φροντίσει στην προπονητική ομάδα να συμπεριλάβει έναν ειδικευμένο διατροφολόγο που ασχολείται με την κάθε αθλήτρια ξεχωριστά και ύστερα από ιατρικές εξετάσεις και μετρήσεις που απαιτούνται μας δίνει τον ανάλογο διαιτολόγιο. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η συνήθεια αυτή (να προσέχω τι τρώω) θα με βοηθήσει και στην ζωή μου και μετά τον πρωταθλητισμό. Όσον αφορά τα αγαπημένα μου φαγητά είναι ψάρι, όσπρια και από γλυκά, το παγωτό».

Ι. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα σου;

«Όλοι οι αγώνες που έχω συμμετάσχει κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σε κάθε μου αγώνα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Την πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα μου την περιμένω να έρθει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook