Βίντεο-ντοκουμέντο με τον 62χρονο να τσακώνεται με δημοτικούς αστυνομικούς λίγο πριν χτυπήσει τον έναν με το ΙΧ του

βίντεο-ντοκουμέντο-με-τον-62χρονο-να-τσα-1670607

Η στιγμή που ο 62χρονος επιτίθεται λεκτικά στη δημοτική αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη (δείτε ΕΔΩ), την τραβάει από τη στολή και προσπαθεί να βάλει στην τσέπη της το χαρτί από την βεβαίωση παράβασης, καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας κοντινής επιχείρησης, ελάχιστα λεπτά πριν ο κατηγορούμενος παρασύρει με το αυτοκίνητό του τον δημοτικό υπάλληλο και τον εγκαταλείψει τραυματισμένο στο οδόστρωμα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, η ώρα είναι 09:47 και η δημοτική αστυνομικός συνεχίζει να βεβαιώνει παραβάσεις στα οχήματα που έχουν σταθμεύσει παράνομα στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ο 62χρονος την πλησιάζει σε έξαλλη κατάσταση για να διαμαρτυρηθεί για την κλήση που βρήκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνεται ο 62χρονος να ακουμπάει με τα χέρια του την δημοτική υπάλληλο και εκείνη με τις κινήσεις της να του ζητάει να απομακρυνθεί από κοντά της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα του έλεγε «μη με ακουμπάτε» και του ζητούσε να αποχωρήσει, ενώ ο ίδιος ήταν εμφανώς σε σύγχυση και σταμάτησε να της φωνάζει μόνο όταν πλησίασε προς το μέρος τους ο συνάδελφός της.

Στις 09:50 οι κάμερες καταγράφουν τον 62χρονο να μπαίνει στο μαύρο αυτοκίνητο, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, λίγα μέτρα πιο μακρυά, εντοπίζει τους άλλους δύο δημοτικούς αστυνομικούς και χτυπάει τον έναν με το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο 62χρονος τρέπεται πεζός σε φυγή, εγκαταλείποντας το όχημά του στη μέση του δρόμου και τον 48χρονο δημοτικό αστυνομικό τραυματισμένο στο οδόστρωμα.

«Κινδύνευσαν ζωές»

Όπως εξηγεί στο protothema.gr, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, οι δημοτικοί αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση 40 ευρώ στον 62χρονο, καθώς είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητό του σε λεωφορειολωρίδα και συνέχισαν να βεβαιώνουν παραβάσεις στα υπόλοιπα οχήματα που είχαν σταθμεύσει, επίσης, παράνομα, στη λεωφόρο.

«Ο άντρας βγήκε από την πολυκατοικία και είδε ότι του έχει βεβαιωθεί παράβαση καθώς υπήρχε το ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ. Μπήκε στο αυτοκίνητο και εντόπισε τους δημοτικούς αστυνομικούς 100 μέτρα πιο μακρυά.

Ακινητοποίησε το όχημα στη μέση του δρόμου και κατευθύνθηκε στη γυναίκα δημοτική αστυνομικό για να της ζητήσει τον λόγο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να βάλει την κλήση στα ρούχα της», αναφέρει ο κ. Δαγκλής.

Η εργαζόμενη της Δημοτικής Αστυνομίας του ζήτησε να σταματήσει και να ηρεμήσει, ενώ ο άντρας συνέχισε να την βρίζει, όπως και τους δύο συναδέλφους της που μπήκαν στη μέση για να την προστατεύσουν.

«Αυτός μπήκε στο αυτοκίνητο, έκανε μια άσεμνη χειρονομία και πάτησε τον έναν υπάλληλο. Αμέσως κλήθηκε η Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ, ενώ ο 62χρονος σταμάτησε το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα πιο μακρυά και τράπηκε πεζός σε φυγή», σημειώνει.

Ο 48χρονος δημοτικός υπάλληλος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, υπέστη θλαστικό τραύμα και θα χρειαστεί περίπου δέκα ημέρες για να αναρρώσει.

Στο σημείο μετέβη και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλης Αλαγιώτης, ενώ το όχημα απομάκρυνε γερανός της αστυνομίας.

Ο 62χρονος έφυγε από το σημείο και κρύφτηκε στο σπίτι που διαμένει, ενώ εις βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για απλή σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι που μένει ο 62χρονος, ωστόσο συνελήφθη όταν την επόμενη ημέρα πήγε στην Τροχαία για να πάρει το όχημά του.

Όπως τονίζει ο κ. Δαγκλής, «είναι απαράδεκτο το 2023, σε μια συντεταγμένη πολιτεία με κανόνες και νόμους, να βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές όταν ένστολοι πολίτες, δημοτικοί αστυνομικοί στην προκειμένη περίπτωση, κάνουν το αυτονόητο, τηρούν τους νόμους για το καλό όλων μας. Για μια κλήση του ΚΟΚ κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές». Προσθέτει δε ότι είναι καταδικαστέα η πράξη του 62χρονου. «Ελπίζουμε να μην ξανασυναντήσουμε τέτοια θλιβερά φαινόμενα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή», υπογραμμίζει.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook