Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η δράση κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα για να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες

βίντεο-ντοκουμέντο-καρέ-καρέ-η-δράση-κ-1551415

Το τρόπο δράσης με τον οποίο έκλεβαν αυτοκίνητα από περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών φέρνει στο φως της δημοσιότητα το newsit.gr.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προωθούνταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε η αύξηση των κλοπών μεγάλων οχημάτων από την Αττική, τα οποία στη συνέχεια εντοπίζονταν στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έγιναν σε Αττική και Θεσσαλονίκη που οργανωθήκαν και εκτελέστηκαν από το Τμήμα Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή κι άλλων υπηρεσιών συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί κι αναζητούνται άλλα 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δράστες είχαν κλέψει συνολικά 27 οχήματα τα οποία τα χρησιμοποίησαν για τις μεταφορές των μεταναστών, ενώ το όφελος τους από την παράνομη δράση τους είχε ξεπεράσει τις 900.000 ευρώ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, αποτυπώνεται καρέ – καρέ ο τρόπος με τον οποίο η εγκληματική οργάνωση έκλεβε τα οχήματα από κατοίκους της Αττικής.

Όπως θα δείτε στο οπτικό υλικό δύο μέλη της συμμορίας θα πλησιάσουν το αυτοκίνητο που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους. Αφού ανοίξουν την πόρτα του συνοδηγού, ο ένας από αυτούς θα μπει εντός του οχήματος. Μέσα σε διάστημα θα καταφέρει να βάλει μπροστά στη μηχανή και να χαθεί μέσα στα στενά της Αθήνας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook