Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι δρούσε συμμορία που “έγδυνε” καταστήματα στην Αττική

Προφυλακίστηκαν τα πέντε μέλη της συμμορίας που κατηγορούνται ότι είχαν κάνει 97 κλοπές από διάφορα καταστήματα στην Αττική, με οικονομικό όφελος που ξεπερνά το ποσό των 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχαν συλληφθεί 5 άτομα αλβανικής καταγωγής στις 9 Μαρτίου, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη της συμμορίας.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με τα μέλη της να προβαίνουν, σε καθημερινή βάση, σε κλοπές από καταστήματα λιανικού εμπορίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, αρχικά χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης, των στοχοποιημένων καταστημάτων, επιλέγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη στιγμή τέλεσης της κλοπής.

Έμπαιναν στα καταστήματα και αφαιρούσαν προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα αντικλεπτικά συστήματα που βρίσκονταν στις εισόδους. Μάλιστα, για να μην εντοπιστούν, άλλαζαν τις περιοχές στις οποίες “χτυπούσαν” και απέφευγαν να “επισκέπτονται” το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά.

Τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στις οικίες των μελών και στη συνέχεια παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν και τα αποθήκευαν σε χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Δείτε βίντεο από τη δράση της συμμορίας:

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν άμεσα προς πώληση σε τρίτους, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, στην Αλβανία όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας μέλους της οργάνωσης.

Ως προς τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, ο 33χρονος ήταν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη δρούσαν υπό τις εντολές του. Αυτός επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούσαν κλοπή και συμμετείχε και με φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των κλοπών. Μόλις είχε στην κατοχή του τα κλοπιμαία, ενημέρωνε την 25χρονη να αναζητήσει ενδιαφερόμενους αγοραστές. Επίσης, ο ίδιος μίσθωνε και την «καβάτζα» όπου αποθήκευαν τα κλοπιμαία.

Υπαρχηγός ήταν ο 39χρονος, ο οποίος επίσης συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθόσον ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην γειτονική χώρα, μέσω του οποίου πωλείτο μέρος των κλοπιμαίων.

Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη από κοινού με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν πολλά κλοπιμαία (είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές), τρεις τσάντες ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα, μεταλλική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων, τέσσερα αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 4.545 ευρώ.

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ