Βίντεο-ντοκουμέντο: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 14χρονο στη μέση του δρόμου

βίντεο-ντοκουμέντο-ανήλικοι-ξυλοκόπ-1514706

Το βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Είναι η στιγμή της επίθεσης σε ένα 14χρονο παιδί που έχει εγκλωβιστεί και περικυκλωθεί από δύο μεγαλύτερα άτομα, ηλικίας 16 κι 18 ετών, έξω από εκκλησία στον Πύργο.

Τα δραματικά δευτερόλεπτα της βίας, με τα χαστούκια να είναι διαδοχικά και το ανήλικο θύμα φοβισμένο και ανυπεράσπιστο, να τους εκλιπαρεί να σταματήσουν.

Και σε αυτή την περίπτωση ένα από τα άτομα στο σημείο, έχει μείνει πιο πίσω για να καταγράψει τις εικόνες με το κινητό τηλέφωνο. Στέκεται λίγα μέτρα πιο πίσω κι εστιάζει εκεί που ακούγονται οι απειλές.

Το χρονικό

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το ανήλικο θύμα αρχικά κάθεται και δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει κι ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω.

Πολύ κοντά και ένα μικρότερο παιδί που την ώρα της επίθεσης απομακρύνεται. Η λήψη ολοκληρώνεται όταν κάποιοι φωνάζουν στους δράστες μετά από ώρα να σταματήσουν.

Όλα αυτά κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Πύργου, πριν από περίπου 10 ημέρες, με το βίντεο να ανεβαίνει στα social media και αμέσως μετά να αναλύεται καρέ – καρέ από τους αστυνομικούς που ήδη έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες και έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο πατέρας του παιδιού έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και μίλησε για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου, ο γιος του έχει στοχοποιηθεί. Δέχτηκε επίθεση στις 8 Αυγούστου και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή, με τους δράστες να τον απειλούν και να τον προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να τον έχουν στο στόχαστρο.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πολύ πιθανό οι εικόνες να σχετίζονται με τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου τον περασμένο χειμώνα και τις καταγγελίες που είχαν γίνει τότε για την δράση νεαρών τσιγγάνων.

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή των νεαρών, έγινε την ώρα που στην εκκλησία βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις εικόνες βίας να έχουν αναστατώσει ολόκληρη την πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook