Βίντεο από τον πρωτοφανή καβγά Τζήμερου-Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

βίντεο-από-τον-πρωτοφανή-καβγά-τζήμερ-960181

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ του Γιάννη Πρωτούλη και του Θάνου Τζήμερου έδωσε ο επικεφαλής της «Δημιουργίας, ξανά» με ανάρτηση βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube, το οποίο παρουσιάζει μέρος από τον άγριο καβγά του με το στέλεχος του ΚΚΕ, που σημειώθηκε την Τετάρτη

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 27ης Νοεμβρίου 2019, λοιπόν, ο Γ. Πρωτούλης επιτέθηκε με εξύβριση, έπειτα με φτύσιμο και, τέλος, ρίχνοντας ένα ολόκληρο φλιτζάνι με καφέ επάνω στον Θάνο Τζήμερο.

Πιο πριν, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, όπως ειπώθηκε, ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε από μικροφώνου τον κ. Πρωτούλη ως «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον Εμφύλιο».

Ο κ. Πρωτούλης συνέχισε να φωνάζει, και παρά τις προσπάθειες του προεδρείου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου. Φανερά εκνευρισμένος, έσπρωξε το φλιτζάνι με καφέ που είχε μπροστά του ο κ. Τζήμερος, με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι.

Στη συνέχεια ο κ. Τζήμερος σηκώθηκε και ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας και, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κάλεσε από το κινητό του την Άμεσο Δράση, η οποία εμφανίστηκε ύστερα από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση, παρακινώντας τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία της μήνυσης, με τη λογική ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί η Αστυνομία να παίρνει εκλεγμένους εκπροσώπους με χειροπέδες.

Οργισμένη αντίδραση Πατούλη για Τζήμερο – Πρωτούλη

Το χοντρό επεισόδιο Τζήμερου – Πρωτούλη μοιραία προκάλεσε τη μήνι του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σπεύδοντας συνάμα να «τραβήξει το αυτί» στα δύο στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεπέρασαν τα όρια:

«Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό, χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο. Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους».

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook