Βιετνάμ: 28χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξης για μετάδοση του κορονοϊού

βιετνάμ-28χρονος-καταδικάστηκε-σε-5-χρό-1278685

Ένας Βιετναμέζος παραβίασε τους κανόνες καραντίνας μετά από ταξίδι, μολύνοντας 8 ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας πέθανε. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 5 χρόνια κάθειρξης.

Ένας Βιετναμέζος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια κάθειρξης για παραβίαση των αυστηρών μέτρων καραντίνας κατά της Covid-19 και για μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λι Βαν Τρι, 28 ετών, καταδικάστηκε για «μετάδοση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών» σε μια δίκη που διήρκησε μια μέρα στο Λαϊκό Δικαστήριο της νότιας επαρχίας Κα Μο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ (VNA).

Το Βιετνάμ υπήρξε ένα από τα success stories παγκοσμίως αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού, χάρη στα στοχευμένα μαζικά τεστ, την επιθετική ιχνηλάτηση επαφών, τους αυστηρούς συνοριακούς περιορισμούς και μια αυστηρή καραντίνα. Εντούτοις, μια νέα έξαρση μολύνσεων από τα τέλη Απριλίου χάλασε αυτές τις καλές επιδόσεις.

«Ο άνδρας ταξίδεψε επιστρέφοντας στο Κα Μο από την πόλη Χο Τσι Μιν… και παραβίασε τους κανόνες καραντίνας των 21 ημερών», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο ίδιος μόλυνε οκτώ ανθρώπους, ένας εκ των οποίων πέθανε εξαιτίας του ιού έπειτα από ένα μήνα νοσηλείας», πρόσθεσε.

Το Reuters δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με αξιωματούχους του δικαστηρίου Κα Μο για σχόλιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Κα Μο η νοτιότερη επαρχία του Βιετνάμ, έχει καταγράψει μόλις 191 κρούσματα και δύο θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τα σχεδόν 260.000 κρούσματα και 10.685 θανάτους που καταγράφονται στο επίκεντρο του νέου κορονοϊού της χώρας, την πόλη Χο Τσι Μιν.

Το Βιετνάμ βρίσκεται αντιμέτωπο με μια επιδείνωση της πανδημίας που έχει μολύνει περισσότερους από 536.000 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 13.385, τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών μέσα στους τελευταίους μήνες.

Οι δικαστικές αρχές της χώρας έχουν καταδικάσει άλλα δύο άτομα σε ποινές φυλάκισης 18 μηνών και δύο ετών με αναστολή με τις ίδιες κατηγορίες.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook