Βίαιη εισβολή της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Οι φοιτητές θα έληγαν… έτσι κι αλλιώς σήμερα την κατάληψη

βίαιη-εισβολή-της-αστυνομίας-στο-αρισ-1190054

Σε μία ακόμα βίαιη εισβολή μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις, γνωρίζοντας μάλιστα ότι η συνέλευση των φοιτητών είχε αποφασίσει να λήξει την κατάληψη της Πρυτανείας αργότερα σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το οmniatv.com, η αστυνομία προχώρησε σε 42 προσαγωγές κάνοντας επιλογή για το ποιους θα οδηγήσει στο τμήμα. Στο κτίριο, όπως έχει αποκαλυφθεί επανειλημμένα με σχετικά βίντεο, δεν έχει προκληθεί η παραμικρή φθορά από τους φοιτητές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ και παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας του ιδρύματος και ανακοίνωσαν στους καταληψίες ότι ο χώρος θα εκκενωθεί. ΜΑΤ περικύκλωσαν τον χώρο, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Την Τετάρτη μάλιστα, μετά από πολύωρη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που τελείωσε αργά το βράδυ, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας, αμέσως μετά την σημερινή πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα αποφασίστηκε, ότι οι φοιτητές, μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και θα σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, μετά την απόπειρα εκκένωσης της Πρυτανείας του ΑΠΘ από την Αστυνομία, με κλούβα στην πύλη του Ιδρύματος και με αστυνομοκρατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τελικά αποφεύχθηκε από την παρέμβαση φοιτητών, καθηγητών και βουλευτών της αντιπολίοτευσης που βρέθηκαν στο σημείο, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ολοκληρωτικά την πραγματικότητα.

«Δήθεν επιχείρηση για εκκένωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: thepressproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook