Βγαίνει μπροστά η Κρήτη… Ξεκινά μεγάλη έρευνα για τον κορονοϊό από το Πανεπιστήμιο

βγαίνει-μπροστά-η-κρήτη-ξεκινά-μεγάλ-1032760
φωτογραφία αρχείου

Θα διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν και ασυμπτωματικοί ασθενείς, αφού στο νησί έχουμε εξαιρετικά χαμηλό αριθμό ατόμων που έχουν νοσήσει από τον ιό

Η διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό του νησιού θα εξεταστεί από επιστήμονες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης. Θα διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν και ασυμπτωματικοί ασθενείς, αφού στο νησί έχουμε εξαιρετικά χαμηλό αριθμό ατόμων που έχουν νοσήσει από τον ιό.

Πρόκειται για μία οροεπιδημιολογική μελέτη για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Κρήτη. Η πρόταση είναι να συμμετέχουν 1260 άτομα, τα 1060 θα είναι γενικός πληθυσμός και τα 200 εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.

Στη μελέτη συμμετέχουν το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο, το Εργαστήριο Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Λιονή και το Εργαστήριο Βιοστατιστικής με τους καθηγητές Ευάγγελο Κριτσωτάκη και Γρηγόρη Χλουβεράκη. Συμμετέχει, επίσης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενώ θα συμβάλλουν και οι ιατρικοί σύλλογοι του νησιού.

Αρνητική στον κορωνοϊό η 17χρονη

Για ακόμα μια μέρα , την Παρασκευή, όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν, περισσότερα από 1200 στο σύνολό τους, ήταν αρνητικά. Αρνητική στον κορωνοϊό ήταν, τελικά, και η 17χρονη κοπέλα από τη Λέρο που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά και τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook