Βενιζέλεια 2021: Όλα έτοιμα για το διεθνές meeting – Σακοράφα και Κεντέρης στο πλευρό των αθλητών | Photos

βενιζέλεια-2021-όλα-έτοιμα-για-το-διεθνές-me-1229809

Περισσότεροι από 140 αθλητές και αθλήτριες, από 27 χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στα Χανιά για το διεθνές meeting, τα Βενιζέλεια 2021. Μετά από μία δύσκολη χρονιά που πέρασε, λόγω κορονοϊού, αστέρες του στίβου επιστρέφουν στην «μάχη».

Πρόκειται για μια διοργάνωση που ανήκει στη σειρά «Bronze» του Continental Tour της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, διοργανωτές, φορείς και αθλητές της πόλης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου κατά την οποία συνεχάρησαν την πρωτοβουλία των δύο αθλητικών σωματείων (ΣΕΓΑΣ και ΚΥΔΩΝ) να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την διεξαγωγή των αγώνων αυτών.

Ειδικότερα:

Για την στενή της σχέση με τα Χανιά, μίλησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Σοφία Σακοράφα ενώ για την διοργάνωση τόνισε τα εξής: «Το meeting γίνεται μετά από μια δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας. Πιστεύω παρά αυτό το γεγονός σε αυτούς τους αγώνες θα έχουμε μια πολύ μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση και θα έχουμε νέους μαθητές από τοπικούς και ελληνική ομάδα αλλά και από τοι εξωτερικό οι οποίοι ξεπερνούν τους 140. Οι αγώνες αυτοί είναι πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, επεσήμανε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω στα Βενιζέλεια. Είναι ο πιο κλασσικός αγώνας του κλασσικού αθλητισμού. Οι άνθρωποι των Χανίων έχουν δείξει την αγάπη τους διαχρονικά για τον κλασσικό αθλητισμό και έχουν καταφέρει να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την επιτυχία των αγώνων αυτών».

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε τη σημαντικότητα της διεξαγωγής των αγώνων στον τόπο μας λέγοντας: «Τα Βενιζέλεια θα δώσουν την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο, να ακουστεί το όνομα Χανιά, να δούμε σημαντικές και μεγάλες επιδόσεις και να ανοίξουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτά την περίοδο που διαδέχεται μια πολύ μεγάλη δυσκολία».

Ο Κυριάκος Κώτσογλου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, επεσήμανε: «Τουριστικά μιλώντας η Κρητη είναι εδώ, ο αθλητισμός είναι μια από τις θεματικές της, οπότε τι καλύτερο να παντρέψουμε τουρισμό και αθλητισμό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο;!»

Ο βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Διγαλάκης μίλησε για την συνεργασία των δύο αθλητικών συλλόγων πως «πριν από δυο χρόνια αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διοργανώσουν αυτό το διεθνές meeting το οποίο συνεισφέρει στον τόπο την ανάδειξη του και ως αθλητικό προορισμό, μαζί με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το νησί μας».

Τον λόγο πήρε ο Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος είπε: «Ο δήμος Πλατανιά για άλλη μια χρονιά στηρίζει το διεθνές meeting. Η πολιτεία, οι φορείς και η αυτοδιοίκηση θα είναι μαζί για τα παιδιά, για τον τόπο μας και έπειτα για την προβολή.»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Αντωνακάκης, με αθλητικό πνεύμα είπε: «Η Κρήτη είναι ενωμένη είναι εδώ. Θέλω να συγχαρώ τα δύο σωματεία για την δουλειά που έχουν κάνει, τους δήμαρχους και όλους τους χορηγούς. Ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός δεν έχει πολιτική.»

Ο Γιώργος Γιατρουδάκης, γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ έκανε λόγο για μία ιστορική στιγμή. «Ήταν ηθική υποχρέωση απέναντι στους αθλητές μας με την μεγάλη ταλαιπωρία που περάναμε σαν κοινωνία να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες και τα καταφέραμε γιατί κάποιοι στήριξαν τη προσπάθειά μας αυτή και δεν είναι άλλοι από την πολιτεία. Ενώσαμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.»

Από τη πλευρά του ο Σάκης Κουβάτσος, πρόεδρος του ΑΟ Κύδων είπε: «Αύριο θα δούμε να συμμετέχουν αθλητές από 26 χώρες από όλον τον κόσμο και να σηματοδοτεί αυτή η διοργάνωση για την χώρα μας πάρα πολλά. Είναι η μοναδική διοργάνωση που γίνεται στο επίπεδο αυτό βοηθώντας τους αθλητές μας να συγκεντρώσουν τους αναγκαίους πόντους που χρειάζονται για να μπορούν να προκριθούν στις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις.»

Ο μεγάλος αθλητής, Κώστας Κεντέρης στέκεται δίπλα στους αθλητές, με μεγάλη του χαρά όπως ο ίδιος είπε: Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από πάρα πολλά χρόνια έρχομαι όχι σαν αθλητής, αλλά σαν παράγοντας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και καλή δύναμη.

Οι δύο αθλητές του ΣΕΓΑΣ,  Δήμητρα Γναφάκη και Χρήστος Φραντζεσκάκης λίγο πριν τον μεγάλο τους αγώνα, μίλησαν για την μεγάλη αυτή διοργάνωση που λαμβάνουν μέρος!

«Είναι μεγάλη μας τιμή, και μεγάλη μου τιμή σαν Χανιώτισσα να λαμβάνω μέρος για άλλη μια χρονιά σε αυτό το τεράστιο meeting, τα Βενιζέλεια 2021», είπε η Γναφάκη και συνέχισε «είναι δύσκολη χρονιά για εμάς, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.»

Λόγο για μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού έκανε ο Φραντζεσκάκης ο οποίος ευχήθηκε «κάθε χρόνο να γίνεται και καλυτέρα αυτό το meeting, γιατί προβάλλει τα Χανιά, προωθεί τον αθλητικό τουρισμό και είναι πολύ άμορφο στην πόλη μας, τα Χανιά, να γίνονται μεγάλοι αγώνες.»

zarpanews.gr

 

One thought on “Βενιζέλεια 2021: Όλα έτοιμα για το διεθνές meeting – Σακοράφα και Κεντέρης στο πλευρό των αθλητών | Photos

  1. που τα βρηκε ο Κεντερης τα μουτρα και βγηκε απο το σπιτι του; Μας ρεζιλεψε διεθνως με την Θανου και τα αναβολικα τους και τωρα βγαινει σαν αθλητικη προσωπικοτητα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook