Βέλγιο: Ο 11χρονος που πήρε πτυχίο Φυσικής και θέλει να κατακτήσει την αθανασία

βέλγιο-ο-11χρονος-που-πήρε-πτυχίο-φυσικ-1280754

O Λόρεν Σίμονς, το 11χρονο αγόρι από το Βέλγιο που πήρε πτυχίο φυσικής

Ο Λόρεν Σίμονς είναι μόλις 11 χρόνων και είναι ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία στον κόσμο που πήρε πτυχίο πανεπιστημίου και συγκεκριμένα πτυχίο Φυσικής. Ο στόχος του μικρού Λόρεν είναι να κατακτήσει την αθανασία για τους ανθρώπους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη για το Open, o 11χρονος θα λάβει αυτό το σαββατοκύριακο το βραβείο «Τζουζέπε Σάκα» στο Βατικανό.

Ο 11χρονος μίλησε στο Open και σημείωσε ότι ο στόχος του είναι να κάνει αθάνατους τους ανθρώπους. Όπως είπε «Αυτόν τον στόχο τον έθεσα γιατί οι παππούδες μου πάσχουν από καρδιακές ασθένειες, οπότε θέλω να τους βοηθήσω. Θέλω να πω σε όλα τα εγγόνια ότι δεν χρειάζεται να χάσουν τους παππούδες τους».

Ερωτώμενος σχετικά με την ανθρώπινη συνείδηση και τι θα γίνει αν αντικατασταθούν μηχανικά πολλά από τα μέρη του ανθρώπινου σώματος, ο μικρός επιστήμονας ανέφερε ότι οραματίζεται κάτι σαν «Cyborg». «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αποκτήσω πολλή γνώση από διαφορετικές σπουδές, τις οποίες θα συνδυάσω για να βρω λύσεις σε τυχόν προβλήματα. Θα συνεχίσω με το μεταπτυχιακό μου στη Φυσική, γιατί στο προπτυχιακό λαμβάνεις μια βάση για τη Φυσική, αλλά εγώ θέλω να γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Μετά θα συνεχίσω κάνοντας το διδακτορικό μου».

Αναφορικά με το βραβείο που θα λάβει σε λίγες ημέρες στο Βατικανό, ο Λόρεν σχολίασε ότι νιώθει μεγάλη τιμή. «Το βρίσκω ακόμη πιο σημαντικό και από ένα βραβείο Νόμπελ. Ως καθολικός, το βρίσκω πιο σημαντικό».

Ο Λόρεν εκτός από μια ιδιοφυΐα όμως, παραμένει ένα 11χρονο παιδί, που του αρέσει το «go karting», η ιππασία και οι ταινίες της Μarvel. «Δεν μελετώ πολύ. Αυτό που κάνω είναι, για παράδειγμα, κάθε μέρα να δω και να διεκπεραιώσω ό,τι έχω να κάνω για το πανεπιστήμιο και είμαι απασχολημένος για μία ή δύο ώρες. Συχνά εγώ περιμένω τους φίλους μου και όχι εκείνοι εμένα!», λέει χαμογελώντας στην κάμερα ο Λόρεν.

Πατέρας Λόρεν: «Δεν τον καταλαβαίνουμε πάντα»

Ο πατέρας του Λόρεν μίλησε στο Open και ανέφερε ότι οι παππούδες του μικρού πάντα έλεγαν ότι ο 11χρονος είναι ξεχωριστός. «Ξέρετε, όλοι οι παππούδες λένε ότι τα εγγόνια τους είναι ξεχωριστά, οπότε δεν τους λάβαμε σοβαρά υπόψιν. Αλλά όταν πήγε στο Νηπιαγωγείο, σε ηλικία 4 ετών, μας είπαν ότι ήταν έτοιμος να πάει στο Δημοτικό». Σχολιάζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γονιός όταν μεγαλώνει μια ιδιοφυΐα είπε: «Σε έναν βαθμό είναι πιο εύκολο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν θα κάνει τις ασκήσεις του, αν θα περάσεις στις εξετάσεις και άλλα τέτοια. Όμως ο Λόρεν αναλαμβάνει εργασίες σε διάφορα πεδία και συνεπώς πρέπει να προγραμματίζουμε αυτές τις δραστηριότητες. Σχεδόν όλοι στην οικογένειά μου είναι γιατροί, έχουμε όλες τις ειδικότητες στο σόι μας. Νόμιζα ότι και ο Λόρεν θα γινόταν γιατρός, αλλά επέλεξε κάτι άλλο».

Όπως είπε δεν τον καταλαβαίνει πάντα, αφού η ειδίκευσή του είναι στην Ιατρική, ενώ του μικρού Λόρεν είναι η Μηχανική και η Φυσική. «Το ζήτημα της αθανασίας έχει να κάνει με τον Λόρεν, με τη στάση ζωής του. Δεν του αρέσουν τα όρια και αυτό που αποκαλείται «Glass Cealing», δηλαδή οι συνθήκες όπου οι άνθρωποι απλώς ακολουθούν το κοπάδι», σημείωσε.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook