Vegan νηστίσιμο σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές και γουακαμόλε
Αυτό το πρωτότυπο σουβλάκι είναι και νηστίσιμο και vegan, οπότε το καταναλώνουμε άφοβα και χωρίς τύψεις.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα σουβλάκια λαχανικών
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 4 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αν βρούμε πολύχρωμα ακόμα καλύτερα)
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το γουακαμόλε
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαύρο σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Γουακαμόλε
- Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τον πυρήνα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάρκα τους και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη λιώνουμε τόσο ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σουβλάκια λαχανικών
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5΄ στους 180°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Γεμίζουμε τις πίτες μας με το γουακαμόλε, τη γέμιση μανιταριών και τα ντοματίνια μας.
- Τυλίγουμε και σερβίρουμε αμέσως.
olivemagazine.gr