Vegan νηστίσιμο σουβλάκι με μανιτάρια, πιπεριές και γουακαμόλε

vegan-νηστίσιμο-σουβλάκι-με-μανιτάρια-πιπ-1654545

Αυτό το πρωτότυπο σουβλάκι είναι και νηστίσιμο και vegan, οπότε το καταναλώνουμε άφοβα και χωρίς τύψεις.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα σουβλάκια λαχανικών

  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 4 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αν βρούμε πολύχρωμα ακόμα καλύτερα)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το γουακαμόλε

  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν

Διαδικασία

Γουακαμόλε

  • Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τον πυρήνα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάρκα τους και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη λιώνουμε τόσο ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σουβλάκια λαχανικών

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5΄ στους 180°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Γεμίζουμε τις πίτες μας με το γουακαμόλε, τη γέμιση μανιταριών και τα ντοματίνια μας.
  • Τυλίγουμε και σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook