«Βάζουμε τα παιδιά μας στο αμάξι και τα φέρνουμε Χανιά» – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μαθητών στην Παλιόχωρα

βάζουμε-τα-παιδιά-μας-στο-αμάξι-και-τα-1322612

Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παλιόχωρας, καθώς έχουν προκύψει σημαντικά κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και για το λόγο αυτό έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου. (Δείτε εδώ.)

Μαθητές που χρήζουν βοήθειας λόγω μαθησιακών δυσκολιών, φαίνεται άθελά τους να αποκλείονται από το δικαίωμα στην εκπαίδευση, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει δασκάλους για το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης ούτε και για το τμήμα ένταξης, με αποτέλεσμα οι γονείς να προσπαθούν να βρουν τρόπους να διευκολύνουν τα παιδιά τους με ενισχυτικά μαθήματα σε άλλες περιοχές.

Μάλιστα, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλιόχωρας, Λυκούργος Αλυγιζάκης, δήλωσε: «Είμαστε 70 χλμ από τα Χανιά και δεν έχουμε σχολεία ειδικής αγωγής ούτε εξωτερικά κέντρα. Ένας γονιός για να παρέχει στο παιδί του παράλληλη στήριξη πρέπει να ξεσπιτωθεί για να μπορεί να το φροντίσει

Στο μεταξύ, ο κ. Αλυγιζάκης είπε: «Πώς θα κάνει μάθημα η δασκάλα σε τμήμα 23 παιδιών, στο οποίο υπάρχουν παιδιά που δε ξέρουν να μιλάνε ελληνικά και άλλα που χρήζουν παράλληλης στήριξης; Πώς θα γίνει το μάθημα; Αυτό το σχολείο θέλουμε; Δυστυχώς τα προβλήματά μας είναι τεράστια. »

«Είναι δύσκολο να σας στείλουμε δάσκαλο» ήταν η απάντηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και η τέταρτη και τελευταία φάση των προσλήψεων. Από την πλευρά τους οι γονείς ξεκαθαρίζουν ότι «σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε τις ενώσεις τμημάτων. Αυτά που μας είπαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν πολύ απογοητευτικά.»

Ο γονείς του δημοτικού σχολείου Παλαιόχωρας τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους: «Θα συνεχιστούν σίγουρα οι κινητοποιήσεις. Σίγουρα θα επισκεφθούμε και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής που έχουν προβλήματα, όπως αυτά της Κανδάνου και της Κουντούρας και θα βρούμε και σχολεία των Χανίων που έχουν ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook