Βαξεβάνης: Συνεργάτης υπουργού πήγε στη Λάρισα για μίζα, το έμαθαν από τις υποκλοπές και τον εμπόδισαν

βαξεβάνης-συνεργάτης-υπουργού-πήγε-σ-1561521

Στην εκπομπή Kontra24 μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στις εισαγγελικές αρχές, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη λίστα ονομάτων που δημοσίευσε στην εφημερίδα του.

«Πετάει στα σκυλιά τον ανιψιό του για όλα αυτά που έκαναν μαζί, αλλά δεν θα την γλιτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και εκδότης για τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είπε, «μπλοκάρει όλες τις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Αναφέρθηκε ακόμη σε περίπτωση συνεργάτη υπουργού που πήγαινε στη Λάρισα «για να παραλάβει ένα πακέτο» και στη συνέχεια, ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από το Μαξίμου με το οποίο του ζητήθηκε να ακυρωθεί η «αποστολή» του συνεργάτη του και η «παραλαβή του πακέτου», κάτι που σύμφωνα με τον κ. Βαξεβάνη δείχνει πως ήταν υπό παρακολούθηση. Προφανώς δεν ήταν της έγκρισης αυτού που τον παρακολουθούσε, αυτό ήταν «εκτός αδειοδότησης» είπε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Περιγράφω ένα μήνυμα τώρα που το έχω δει με τα μάτια μου. Και εκτός αυτού μου έχουν περιγράψει και οι άνθρωποι που διαβίβασαν μερικά μηνύματα άλλου τύπου, σε αυτόν που τα διαβίβασαν», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Μας παρακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και ξέρει πως πίσω από εμένα βρίσκεται ο Τσίπρας;», διερωτήθηκε ακόμη ο εκδότης.

«Ο κ. Μητσοτάκης ενοχοποιεί μόνος του τον εαυτό του», πρόσθεσε. «Πού το ξέρει πως υπάρχουν 500 παράνομα λογισμικά στην Ελλάδα; Τι είναι δημοσιογράφος;», πρόσθεσε ακόμη, σχολιάζοντας τις νωρίτερες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Να συνενωθούν οι δικογραφίες»

Ξεκαθάρισε ακόμη πως ο ίδιος αποφάσισε να πάει στον κ. Ντογιάκο μετά τις αποκαλύψεις. «Ο κ. Ντογιάκος μέχρι σήμερα, ανάμεσα στις εντολές που έχει δώσει όπως για το γατάκι στην Κρήτη, έδωσε εντολή και για προκαταρκτική διαδικασία για τον κ. Κουκάκη, τον κ. Τέλλογλου κλπ. Υπάρχει μια επί τούτου σαλαμοποίηση για να μην υπάρξει αποτέλεσμα.

Είναι η αιμομικτική σχέση που έχει η κυβέρνηση με τη Δικαιοσύνη και την ηγεσία της. Γιατί δεν συνενώνουν τις δικογραφίες για να προχωρήσουν οι υποθέσεις των υποκλοπών; Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Ντογιάκος μίλησε για τεχνικές δυσκολίες, και τα ίδια είπε μετά και ο κ. Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου», τόνισε.

Ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε επίσης πως υπάρχουν και άλλα ονόματα στη λίστα, πέραν των όσων αποκαλύφθηκαν, «τα οποία θα βγουν την ώρα που θα βγουν». «Σημασία δεν έχουν τα ονόματα αλλά τη μεγαλύτερη σημασία έχει πως το πλαίσιο αυτό αποκαλύπτει το ενδιαφέρον εκείνου που παρακολουθεί», σημείωσε ο εκδότης. «Ο κ. Χαρδαλιάς μιλούσε με πακιστανικό τηλέφωνο, δηλαδή και οι ίδιοι κάτι ήξεραν», πρόσθεσε. «Η σύνθεση των προσώπων υποδηλώνει ένα πλέγμα που σημαίνει πως θα έπρεπε να μπλοκαριστούν αυτοί οι άνθρωποι. Εμείς έχουμε βίντεο και ηχητικά και μηνύματα».

«Τις πηγές μου για τα συγκεκριμένα θέματα τις εμπιστεύομαι. Περιέγραψα τα μηνύματα και στον κ. Ντογιάκο. Πριν τα οδηγήσω εκεί που πρέπει να πάνε, θα γίνει νομική στάθμιση για να μην γίνουν όσα έγιναν με τη λίστα Λαγκάρντ», είπε ακόμη.

«Από την υπόθεση Κουκάκη αποδεικνύεται πως υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο που συνδέει το Predator με την ΕΥΠ με εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη. Από την ανάλυση των συνδιαλέξεων φαίνεται πως κάποιους τους παρακολουθούσαν δια μέσου τρίτων. Να δοθεί εντολή, να ψηφίσουν τα κόμματα το αυτονόητο, για να καταθέσουμε τα αιτήματα και να προχωρήσει η διαδικασία με καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων», είπε ο δημοσιογράφος.

«Για να πέσει φως στην υπόθεση δε γίνεται να απειλείς τους δημοσιογράφους. Όταν βγήκε το watergate δεν έβγαλε κανείς τις μαγνητοταινίες. Ο Νίξον είπε πως έφταιγαν οι συνεργάτες του, είναι καρμπόν αυτά. Μόνο στην Ελλάδα τη δημοσιογραφία την έχουμε ξεφτιλίσει. Ο εισαγγελέας πρέπει να καλέσει αυτούς που είναι από πίσω, όταν γίνουν οι καταθέσεις. Εγώ αντιστρέφω το ερώτημα και λέω. Έχει συναντήσει ποτέ ο κ. Μητσοτάκης τους Λαβράνο και Μπίτζιο; Αυτοί δεν πήγαν στην επιτροπή για να μην απαντήσουν αν ξέρουν τον κ. Μητσοτάκη. Τους προστάτευσε. Κατονομάζονται και δεν τους καλεί κανείς, καμία επιτροπή, κανένας εισαγγελέας».

Ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε ακόμη πως θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του κ. Μητσοτάκη μετά τα όσα είπε εκείνος στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου περί διαπλοκής του δημοσιογράφου με «ρωσικούς παράγοντες».

«Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται» είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τον ίδιο να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη.

Μετά από διαμαρτυρία της εφημερίδας Documento προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε «την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022», χωρίς να περιλαμβάνει στην απάντησή του καμία δικαστική απόφαση «το 2016», όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ στην εν λόγω απόφαση δεν περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Βαξεβάνη.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook