Βατόπουλος: Να επιβληθεί lockdown τύπου Κίνας – Να κλείσουν τα πάντα για 15 μέρες

βατόπουλος-να-επιβληθεί-lockdown-τύπου-κίνας-1137647

Μέτρα «Γουχάν» άμεσα στην Ελλάδα ζητά ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν έτσι θα θρηνήσουμε θύματα τα οποία δεν όφειλαν να πεθάνουν, δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν», προειδοποίησε ο καθηγητής, εκτιμώντας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown.

«Στη Γουχάν έβγαινε ένας άνθρωπος για να ψωνίσει μια φορά την εβδομάδα από σούπερ μάρκετ», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται κατά χιλιάδες καθημερινά και η χώρα καταγράφει διαδοχικά ρεκόρ διασωληνωμένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δηλαδή κινδυνεύουμε να γίνουμε Γουχάν; «Το βλέπουμε μπροστά μας και επειδή αυτή η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, μπορεί αύριο να τριπλασιαστούν τα θύματα» σχολίασε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την πιθανότητα ενός ακόμα πιο δυσμενούς σεναρίου στο οποίο και άλλες πόλεις της Ελλάδας παρουσιάζουν έξαρση.

«Άμεσα μέτρα τύπου Γουχάν, αύριο, να λειτουργούμε σαν Κυριακή κάθε μέρα, να κλείσουν και οι επιχειρήσεις αν είναι δυνατόν, να κλείσουν τα πάντα για 10 μέρες 15 […] ένας άνθρωπος να βγαίνει για μια ώρα, κάθε τρεις ημέρες να πάει να ψωνίσει και να γυρίσει σπίτι του», πρόσθεσε, λέγοντας πως ίσως αυτή η εφαρμογή πολύ αυστηρών μέτρων αποφορτίσει τη μετάδοση του ιού. «Τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά.

Tην περασμένη εβδομάδα ευελπιστούσα σε μία ελάττωση, όμως τα κρούσματα δεν πέφτουν. Εχουμε μία επιπέδωση, ελαττώνεται λιγάκι ο αριθμός αύξησης. Είχα πει από τον Αύγουστο πως ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας ήταν η διασπορά του σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι πιο δύσκολο να το ελέγξεις». «Σπανίως λέω προσωπική άποψη αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί», κατέληξε υπογραμμίζοντας πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει αν και κατά πόσο είναι εφικτή η άμεση εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

2 thoughts on “Βατόπουλος: Να επιβληθεί lockdown τύπου Κίνας – Να κλείσουν τα πάντα για 15 μέρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook