Βατόπουλος: Χρειάζεται προσοχή, κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες

Θετική εξέλιξη, σε ότι αφορά την πορεία ύφεσης της πανδημίας στη χώρα μας, χαρακτήρισε, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε την ίδια αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών με βάση και τα κρούσματα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, το φαινόμενο αποδίδεται στον εμβολιασμό, στην αυξημένη προσοχή του πληθυσμού και στο ότι η επιδημία εντοπίζεται πλέον στις μικρότερες ηλικίες, οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες κ. Βατόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης, αλλά με τα πολλά τεστ και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα. Είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις όποιες επιφυλάξεις των γονιών, ο καθηγητής, επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα, υπήρξε καθησυχαστικός καθώς εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕκτός Davis Cup στο Ηράκλειο o Τσιτσιπάς
Επόμενο άρθροΕκλογές Εμπορικού Συλλόγου Χανίων: Οι σταυροί που πήραν όλοι οι υποψήφιοι 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ