Βαθμολογίες που «ζαλίζουν»… Χανιωτάκια που άγγιξαν το απόλυτο 20 στις πανελλαδικές | Photos

βαθμολογίες-που-ζαλίζουν-χανιωτά-1475651

Με οργανωμένο διάβασμα, συστηματική προσπάθεια και κυρίως… ψυχραιμία και σωστή διαχείριση άγχους, Χανιώτες υποψήφιοι πέτυχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, ικανές να τους εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους και ετοιμάζονται να «ανοίξουν φτερά» για τη νέα τους ζωή.

Λευτέρης: Το απόλυτο 20 στα μαθηματικά

Ο Λευτέρης Μαστραντωνάκης, μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Χανίων, στο 2ο πεδίο, έγραψε το απόλυτο 20 στα μαθηματικά, 19,7 στη Φυσική, 17,1 στη χημεία και 14,6 στην έκθεση και θέλει να περάσει στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:

«Δεν με ενδιέφερε ο βαθμός της έκθεσης», είπε στο zarpanews.gr. «Ήξερα τη συμπεριφορά μου στα άλλα μαθήματα. Από την αρχή είχα επιλέξει τις πολυτεχνικές σχολές και θέλω να μπω στο Μετσόβειο. Το μήνυμα που στέλνω στα παιδιά που θέλουν να πετύχουν είναι ότι χρειάζεται διάβασμα και προσπάθεια».

Βαγγέλης: 20άρια σε οικονομία και πληροφορική

Το απόλυτο 20 στην οικονομία αλλά και την πληροφορική πέτυχε ο Βαγγέλης Βίγλης, μαθητής του ΓΕΛ Αλικιανού που επιθυμεί την εισαγωγή του στο τμήμα πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Από πέρυσι κιόλας ήξερα που στόχευα γι’ αυτό και έδωσα σημασία σερ συγκεκριμένα μαθήματα. Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να επιλέξω« σημειώνει στο zarpanews.gr εξηγώντας πως η μοναδική του επιλογή είχε να κάνει με το πανεπιστήμιο προτίμησής του και όχι με την σχόλη.

Όσο για το μυστικό της καλής απόδοσης: «Να βρει κανείς καθηγητές που να μπορούν να του μεταδώσουν την γνώση και την ουσία του κάθε μαθήματος, να μπορούν να τον βοηθήσουν πραγματικά» σημειώνει, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς τα όρια των αντοχών του: «Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να καταβάλλει όση προσπάθεια μπορεί αλλά όχι παραπάνω γιατί αυτό μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Εγώ όταν έπιανα τον εαυτό μου να μην μπορεί να συνεχίσει το διάβασμα, απλά έκανα ένα διάλειμμα γιατί από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να αποδώσεις άλλο» τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά που δεν πέτυχαν τις βαθμολογίες που περίμεναν, σημειώνει ότι «πάντα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία αλλά επίσης υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι. Ούτε οι πανελλήνιες ούτε το πανεπιστήμιο αποτελεί μονόδρομο για όλους».

Διονύσης: 19,5 μαθηματικά πάει για ΕΜΠ

Ο Διονύσης Γιανναντωνάκης, μαθητής του 4ου Λυκείου Χανίων, στο 2ο πεδίο, αρίστευσε στα τρία από τα τέσσερα μαθήματα, γράφοντας 19,5 στα μαθηματικά, 19,3 στη φυσική, 18,8 στη χημεία και 16,7 στην έκθεση. Τα μόρια που θα συγκεντρώσει κυμαίνονται έτσι από 18200 ως 18760, ανάλογα με τη σχολή, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας:

«Θέλω να περάσω στο ΗΜΜΥ στο Μετσόβιο. Αλλιώς στη Μηχανολόγων Μηχανικών πάλι στο Μετσόβειο. Πιστεύω το πιάνω, με τον συντελεστή βαρύτητας εκεί έχω τα περισσότερα μόρια» δήλωσε στο zarpanews.gr ο Διονύσης. «Στα θετικά μαθήματα ήξερα ακριβώς τι θα γράψω, στην έκθεση ήταν λιγότερο σαφές. Ο βασικός παράγοντας επιτυχίας για έναν μαθητή στις είναι η οργάνωση, η αφοσίωση στον στόχο του», είπε ακόμα ο νεαρός Χανιώτης.

Μάνος: 18.300 μόρια

O Μανος Ξεκουκουλωτακης, στο 4ο πεδίο, έγραψε κοντά στο απόλυτο στην πληροφορική, με 19,8. Ακόμα, έγραψε 19,4 στην οικονομία, 19,2 στα μαθηματικά και 13,8 στην έκθεση. Για τη σχολή που τον ενδιαφέρει, συγκεντρώνει περίπου 18.300 μόρια:

«Θέλω να περάσω στην Πυροσβεστική. Το είχα πάρει απόφαση από την αρχή της χρονιάς», δήλωσε ο αριστούχος στο zarpanews.gr. «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα.  Έχω ακούσει ότι είναι ωραία και στη σχολή και το ότι είναι επικίνδυνη δουλειά δε με πειράζει. Περίμενα να γράψω και λίγο καλύτερα», είπε ακόμα, ενώ εκθείασε και τη βοήθεια που έλαβε από το φροντιστήριο «Μεθοδικό»:

«Φέτος είχε πολύ διάβασμα, δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Για την επιτυχία πάντως τη μισή δουλειά την έχει κάνει το φροντιστήριο «Μεθοδικο», οι καθηγητές ήταν πάντα κοντά μας και μας εξηγούσαν οτιδήποτε ρωτούσαμε. Οι γονείς μου είχαν μια αγωνία, αλλά τώρα χάρηκαν πάρα πολύ», τόνισε.

Σπύρος: 18.000 μόρια

Ο Σπύρος Παπαδομανωλάκης στο 4ο πεδίο έγραψε 19,6 στα μαθηματικά, 19,5 στην πληροφορική, 19,5 στην οικονομία και 14 στην έκθεση. Όλα αυτά του δίνουν κατά μέσο όρο 18.000 μόρια και μάλλον έχει ήδη περάσει στη σχολή που θέλει:

«Θέλω να περάσω στη σχολή Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είχε πέρσι 15.600 μόρια, οπότε εκεί θα καταλήξω. Εγώ είχα το μειονέκτημα ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν διάβαζα, αλλά προσπάθησα αυτή την τελευταία χρονιά. Περίμενα να τα πάω πολύ χειρότερα, ειδικά στην έκθεση. Οι γονείς μου όμως είχαν εμπιστοσύνη και χάρηκαν πολύ», είπε ο Σπύρος στο zarpanews.gr και στην ερώτηση, τί χρειάζεται για να πάει κανείς καλά στις εξετάσεις, απάντησε ότι πρέπει να μην έχει άγχος: «Χρειάζεται ψυχική γαλήνη, θάρρος και να εκμηδενίσει το άγχος. Εγώ είπα στον εαυτό μου, ό,τι γίνει ας γίνει και θα γράψω ό,τι μου αξίζει«.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook