Βατά τα θέματα της Ιστορίας, αναμενόμενα αλλά απαιτητικά στη Φυσική, καλά διατυπωμένα στην Οικονομία – Δείτε τις απαντήσεις από το φροντιστήριο Μεθοδικό

βατά-τα-θέματα-της-ιστορίας-αναμενόμε-1463208

Αυλαία έπεσε σήμερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής  και της Οικονομίας.

Καθηγητές από το φροντιστήριο Μεθοδικό στα Χανιά σχολιάζουν τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Φυσικής ο καθηγητής του Φροντιστηρίου Μεθοδικό Κωνσταντίνος Παπαδάκης, χαρακτήρισε τα θέματα αναμενόμενα, ίσως με μια μικρή δυσκολία στα θέματα Β και Γ τα οποία ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή και θα μπορούσαν να είναι περισσότερο χρονοβόρα για τους μαθητές.

Το θέμα Γ, το χαρακτήρισε ως αλυσιδωτό, καθώς για να απαντηθεί το κάθε ζητούμενο, έπρεπε να έχει δοθεί η λύση στο προηγούμενο. Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε το θέμα Δ, το οποίο εξέταζε όλο το κεφάλαιο με τα στερεά και ήθελε προσοχή ιδιαίτερα στα σημεία Δ2 και Δ3.

Δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική εδώ

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Οικονομίας, ο καθηγητής του Φροντιστηρίου Μεθοδικό Γιάννης Μαρκόπουλος, σχολίασε ως βατά τα σημερινά θέματα. Καλά διατυπωμένα ήταν ως επί το πλείστον. Αναμενόμενο και το τρίτο θέμα με εξαίρεση το κομμάτι Γ5, που απαιτούσε κριτική σκέψη και θα μπορούσε να δυσκολέψει περισσότερο τους μαθητές.

Δείτε τις απαντήσεις στην Οικονομία εδώ

Τέλος, για το μάθημα της Ιστορίας, η φιλόλογος του Φροντιστηρίου Μεθοδικό, Φανή Τζορμπατζάκη, χαρακτήρισε βατά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα θέματα, ενώ τα θέματα Α1, Β1 και Β2 ήταν αναμενόμενα.

Σχετικά με τα θέματα Γ και Δ, που αφορούν την ανάλυση πηγών ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές με το ένα κείμενο από τα τρία του θέματος Δ, να υπάρχει και στο σχολικό βιβλίο, κάτι που θα μπορούσε να διευκολύνει τους μαθητές. Μάλιστα κάλυπτε και κομμάτι του Κρητικού Ζητήματος, το οποίο μπήκε εκ νέου φέτος στην ύλη.

Δείτε τα θέματα στην Ιστορία εδώ

Μαθητές του φροντιστηρίου Μεθοδικό σχολιάζουν τα σημερινά θέματα 

Ο Γιώργος, μαθητής του Φροντιστηρίου Μεθοδικό, εξετάστηκε σήμερα στο μάθημα της φυσικής και του φάνηκαν αρκετά εύκολα. Βέβαια όπως ο ίδιος επισημαίνει, υπήρχε ο κίνδυνος κάποιος να κάνει λάθη απροσεξίας ενώ θα μπορούσε να μη διαχειριστεί σωστά το χρόνο. 

Η Ειρήνη, που έδινε σήμερα Οικονομία, βρήκε εύκολα τα θέματα και είχε προετοιμαστεί αρκετά καλά. Χαρακτήρισε τα θέματα αναμενόμενα αλλά με βαθμό δυσκολίας. Κάποια από τα θέματα θεωρεί ότι είχαν κάποιες παγίδες που θα δυσκόλευαν κάποιους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook