Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνελήφθη άνδρας που άγγιξε το φέρετρό της | Photos + Video

βασίλισσα-ελισάβετ-συνελήφθη-άνδρας-1527218

Χάος επικράτησε στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένας άνδρας κινήθηκε προς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και το άγγιξε με αποτέλεσμα η ασφάλεια να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια η αστυνομία να τον συλλάβει.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ανέφερε ο Guardian.

Στιγμιότυπα από τη μετάδοση της επίσημης τελετής δείχνουν αξιωματικούς της ασφαλείας να καθηλώνουν τον ύποπτο στο έδαφος.

«Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό την 2η ημέρα που το κοινό κλήθηκε να περάσει μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες που περίμεναν στη μεγάλη ουρά για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας.

Η παρουσία της αστυνομίας είχε αυξηθεί σε όλο το Λονδίνο καθώς πλήθη συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 96 ετών.

Για την ενίσχυση της ασφάλειας της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ που θα κορυφωθεί με την ταφή της τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, έχουν δαπανηθεί περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έως και μία ημέρα στην ουρά για το προσκύνημα στη σορό της

Στο μεταξύ πάνω από μια ημέρα θα πρέπει να περιμένει κάποιος για να φτάσει και να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Ουέστμινστερ Χολ μετά τη διακοπή που προηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην ουρά.

Συγκεκριμένα, για κάτι περισσότερο από επτά ώρες τέθηκε σε ισχύ η παύση που ζήτησαν οι αρχές της Βρετανίας για την προσέλευση στην ουρά προς το Γουέστμινστερ, όπου εκτίθεται σε προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Λίγο πριν το κλείσιμο, η ουρά στους δρόμους του Λονδίνου έφτανε τα 8 χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή ξεπερνούσε τις 14 ώρες. Πλέον, ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής ξεπερνάει τις 24.

Η τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί στο Λονδίνο από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξεκίνησε το προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ακολουθεί τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη γυναίκα που έφτασε να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ περίμενε από το πρωί της Δευτέρας στην ουρά.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook