Βασίλης Παπαθεοδώρου: Συνεχώς νέα στοιχεία στο «φως» – Τι φέρεται να ισχυρίστηκε ο συγγραφέας για όσα κατηγορείται

βασίλης-παπαθεοδώρου-συνεχώς-νέα-στο-1558869

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Στο σπίτι του βρέθηκαν δύο δίσκοι με πάνω από 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά ακόμα και κάτω των 12 ετών, τα οποία κατέβαζε επί χρόνια από το σκοτεινό διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το πολύ εξειδικευμένο λογισμικό Child Protect, για να φτάσει στα ίχνη του. Μέσω του λογισμικού οι Αρχές εντόπισαν σε πρώτη φάση το στίγμα του Βασίλη Παπαθεοδώρου, στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση και αφού έκαναν έρευνα στο σπίτι του, τον συνέλαβαν.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας που βρίσκεται προφυλακισμένος στις Φυλακές Τρίπολης, υποστηρίζει ότι κατέβαζε το υλικό στο πλαίσιο της έρευνας του για το νέο του βιβλίο.

«Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου. Όσα βίντεο έχω ανοίξει, δεν τα έχω δει ολόκληρα, πατούσα τον κέρσορα και τα έβλεπα στο fast forward, προκειμένου να δω μόνο συγκεκριμένες στιγμές και ασφαλώς όχι αυτές της σεξουαλικής κακοποίησης», φέρεται να δήλωσε κατά την προανάκριση.

Γιατί δεν ανακοινώθηκε η σύλληψη του συγγραφέα νωρίτερα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως από την «έρευνα προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις η συγκεκριμένη υπόθεση». «Η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της υπηρεσίας», είπε επίσης.

Ερωτηθείσα γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, «δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση», εξηγώντας ότι, «δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό».

Μετά τον εκδοτικό οίκο Καστανιώτη», που έλυσε έπειτα από 20 χρόνια τη συνεργασία του με τον Βασίλη Παπθεοδωρου, η εταιρεία συγγραφέων ανακοίνωσε πως αναστέλλει την υποψηφιότητα του προφυλακισμένου για διεθνές βραβείο.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook