Διγαλάκης: Στις προτεραιότητές μας η υποστήριξη φοιτητών με σοβαρές παθήσεις και η επίσπευση έκδοσης αποτελεσμάτων των Πανελληνίων

διγαλάκης-στις-προτεραιότητές-μας-η-υ-950006

Ο Χανιώτης υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης τοποθετήθηκε, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του Κ.Κ.Ε. κ. Γεωργίου Λαμπρούλη για τη διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και την εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις.

Ενημέρωσε ότι φέτος προστέθηκαν δεκαέξι νέοι κωδικοί παθήσεων και έλαβαν μέρος στη διαδικασία εισαγωγής 1678 υποψήφιοι από τους οποίους εισήχθησαν οι 1545. Ο κ. Διγαλάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο για αυτή την κατηγορία φοιτητών, λόγω της καθυστέρησης στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων για αυτό το θέμα.

Όπως επεσήμανε, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι δυνατότητες παρέμβασης στο θέμα των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας διερευνά το ενδεχόμενο η εξέταση των δικαιολογητικών να διενεργείται πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και η συμπλήρωση του μηχανογραφικού των ατόμων με σοβαρές παθήσεις να γίνεται μαζί με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού των υπόλοιπων υποψηφίων.

Σχετικά με το θέμα των υποδομών για την υποστήριξη των ατόμων με σοβαρές παθήσεις χαρακτήρισε ότι η μέριμνα που υπάρχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπολείπεται εκείνης στις άλλες δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης, το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχει στην Επιτροπή που συστήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, με στόχο την κατάλληλη προσαρμογή των υποδομών του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων και τα πανεπιστήμια, ώστε να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να εκπληρώνουν απρόσκοπτα τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε τη δέσμευση του υπουργείου για αναθεώρηση του ισχύοντος πλαισίου των μετεγγραφών και τη διερεύνηση της δυνατότητας να επισπευσθεί η έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και ως εκ τούτου να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις στις εγγραφές όλων των κατηγοριών αλλά και στις μετεγγραφές των φοιτητών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook