Βασίλης Διγαλάκης: «Στις πιο σκοτεινές συνθήκες είμαστε ικανοί να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας…»

βασίλης-διγαλάκης-στις-πιο-σκοτεινέ-999934

Με αφορμή την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Χανιώτης Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, έστειλε μήνυμα ομοψυχίας και αλλληλεγγύης στους συμπολίτες μας

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διγαλάκη

Η παρούσα κρίσιμη συγκυρία και η ανάγκη να προασπίσουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας δεν επέτρεψε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Το μήνυμα όμως, αυτού του θεμελιακού για το έθνος μας γεγονότος είναι παρόν 199 χρόνια μετά, ζωντανό και επίκαιρο. Η ελληνική επανάσταση υπήρξε ένα εγχείρημα πρωτοποριακό και φιλόδοξο, πολιτικά και ιδεολογικά νεωτερικό, φωτιζόμενο από το ιδανικό της παιδείας, που ωστόσο, εκ πρώτης όψεως, είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Κι όμως, με κόστος και θυσίες και με οδηγό το ιδεώδες της ελευθερίας, ο λαός μας κατάφερε να δημιουργήσει το σύγχρονο ελληνικό εθνικό κράτος. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι και στις πιο σκοτεινές συνθήκες είμαστε ικανοί να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και με σύμπνοια, εθνική αυτοπεποίθηση, γνώση και συλλογικό όραμα να ξεπεράσουμε κάθε είδους αντιξοότητα και δοκιμασία.

Εύχομαι σε όλους και σε όλες χρόνια πολλά για τη σημερινή εθνική και θρησκευτική γιορτή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook