Βασίλης Διγαλάκης: Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο σχολικό συγκρότημα Κισάμου

βασίλης-διγαλάκης-ένα-ακόμα-σημαντικ-999934

Υπεγράφη η διαπιστωτική πράξη, η οποία απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του σχολικού ακινήτου που στέγαζε το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε. στον Δήμο Κισάμου, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης από τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, με την οποία βρίσκεται σε επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη είναι δυνατή η άμεση ολοκλήρωση της αυτοδίκαιης μεταβίβασης του σχολικού ακινήτου από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε. στον Δήμο Κισάμου, καθώς, με τη διαπιστωτική πράξη, το σχολικό ακίνητο μεταγράφεται ατελώς στα βιβλία μεταγραφών του οικείου Υποθηκοφυλακείου, όπως ορίζεται στον ν. 4483/2017.

Επιπλέον, στη συνάντηση του κ. Διγαλάκη με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, την προηγούμενη εβδομάδα, συζητήθηκε το θέμα του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου και ο Υφυπουργός συμφώνησε με την πρόταση του Βουλευτή Χανίων να αναλάβει η ΚΤΥΠ Α.Ε. την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτιρίου και την εκπόνηση των μελετών του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο κ. Διγαλάκης, από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΚΤΥΠ Α.Ε., με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι επόμενες φάσεις (εκπόνηση μελετών κ.ά.) για την υλοποίηση του έργου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και την έγκριση του τελικού κτιριολογικού προγράμματος.

Ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης σε δήλωσή του επισημαίνει: «Ολοκληρώθηκε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι ένα νέο σύγχρονο, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, σχολικό συγκρότημα για το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Όπως είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν έως την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος είναι συγκεκριμένα. Η αγαστή συνεργασία, η αξιοποίηση του χρόνου και η αποτελεσματικότητα αποτελούν τα εχέγγυα για να φτάσουμε στο τέλος της

διαδρομής το ταχύτερο δυνατόν».

Ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό βήμα που επετεύχθη με την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αναφορικά με τη μεταβίβαση του οικοπέδου και του ακινήτου του κτηριακού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στον Δήμο Κισάμου, τονίζοντας τη σπουδαιότητα αυτής, καθώς με τη μεταγραφή κλείνει και η μοναδική εκκρεμότητα και εξασφαλίζεται η πληρότητα του φακέλου προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση του κτηριολογικού

προγράμματος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημειώνοντας ότι δεν θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε το θέμα έως την ολοκλήρωσή του. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Βασίλη Διγαλάκη για τις αδιάκοπες κινήσεις του ώστε να προχωρήσει το θέμα τόσο του κτηριολογικού όσο και της κατεδάφισης και ιδιαιτέρως για την πρότασή του στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη θετική εξέλιξη της σύμφωνης γνώμης του, ώστε να αναλάβει η ΚΤΥΠ Α.Ε., αντί του Δήμου, την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηριακού συγκροτήματος.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον Βασίλη Διγαλάκη, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να δρομολογούνται οι διαδικασίες προς την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος», κατέληξε ο κ. Μυλωνάκης.

One thought on “Βασίλης Διγαλάκης: Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο σχολικό συγκρότημα Κισάμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook