Βασίλης Διγαλάκης: Δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια – Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το εξωτερικό

βασίλης-διγαλάκης-δεν-θα-χαθεί-το-εξάμ-963844

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα εξ αποστάσεως μαθήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, οτι το ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν πρόκειται να χαθεί.

Όπως ανέφερε, πάνω από το 90% των μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως, ενώ μερικώς δίνοντας κάποια που περιέχουν εργαστηριακές ασκήσεις.

Η συμμετοχή των φοιτητών είναι μεγάλη, όπως σχολίασε ο κος Διγαλάκης, με τα μαθήματα να δίνονται ζωντανά από τους καθηγητές, με ηλεκτρονικό πίνακα όπου ο καθηγητής μπορεί να γράψει ή να δείξει παρουσιάσεις, σημειώσεις κλπ.

«Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από πανεπιστήμια του εξωτερικού» επισήμανε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας οτι πρόκεται για βήματα που έγιναν σε πολύ λίγο χρόνο και θα μείνουν προίκα για το μέλλον.

Αναφορικά με τα συγγράμματα, ο Χανιώτης υπουργός επισήμανε οτι υπάρχουν πολλές χιλιάδες βιβλία ηλεκτρονικά στο σύστημα «Εύδοξος», τα οποία μπορούν να ορίσουν οι καθηγητές, καθώς και πολλά άλλα εκτός συστήματος.

Ακόμη, διερευνώνται λύσεις για να διανεμηθεί το 1 εκατομμύριο συγγράμματα που πρέπει να παραλάβουν οι φοιτητές για το εαρινό εξάμηνο, καθώς και για την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων, με το βλέμμα στις εξελίξεις και την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook