Βασίλης Διγαλάκης: «Ανοίγει ο δρόμος για τη διασύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού»

βασίλης-διγαλάκης-ανοίγει-ο-δρόμος-γ-1057930

«Ανοίγει, πλέον, επίσημα ο δρόμος για τη διασύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με

κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Βασίλης Διγαλάκης, μετά τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη με 27 κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά, η δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου συνδέεται στενά με τη χάραξη εξωστρεφούς στρατηγικής, που θα ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Tα ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν να αποκτήσουν δυναμικό ρόλο σ’ αυτόν τον καίριο αναπτυξιακό τομέα και αυτό πιστοποιείται όχι μόνο από τις σοβαρές ομάδες αριστείας και εξειδίκευσης που διαθέτουν, αλλά και από το ενδιαφέρον που προσέλκυσαν από

κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων, όπως φάνηκε και με το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα σηματοδοτεί την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να καταστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια ισχυρά και ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook